Crème brûlée s bobkovým listem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 360 minut
počet porcí: 8 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: MartinaH123

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      ml mléko plnotučné
    • 500
      ml smetana ke šlehání
    • 4
      ks bobkový list čerstvý
    • 1
      ks vanilkový lusk
    • 8
      ks vejce
    • 200
      g cukr krupice
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nejdříve přivedeme mléko se smetanou k varu. Jakmile se začnou vařit, sundáme hrnec z plotny a vložíme bobkové listy, rozpůlený a vyškrabaný vanilkový lusk včetně vyškrabaných semínek, promícháme a necháme 45 minut odstát. Cca půl hodiny poté, co jsme nechali mléko se smetanou odstávat, zapneme troubu na 160° C.
2
V míse vyšleháme 5 žloutků, 3 celá vejce, 175 g cukru a špetku soli do zhoustnutí. Z mléka se smetanou vyjmeme bobkové listy a vanilkový lusk a přidáme do mísy k vaječné směsi, promícháme. Směs přes jemné sítko nalijeme do zapékacích mističek (objem cca 180 ml). Mističky postavíme do zapékací nádoby nebo pekáče, zalijeme horkou vodou cca do poloviny výšky mističek a vložíme do předehřáté trouby na cca 40 minut. Krém by se měl po upečení ve středu ještě trochu třást.
3
Po upečení vyndáme mističky z trouby, necháme vychladnout a vložíme do lednice ideálně na 2 hodiny, aby krém řádně ztuhnul. Před podáváním posypeme krém cukrem (cca 2 mm vrstva) a vytvoříme pomocí flambovací pistole krustu. Pokud nemáte flambovací pistoli, vložte misky na chvilku pod rozpálený gril v troubě.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.