Piškotový koláč s jahodami

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 20 minut
počet porcí: 1 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 100
      g hladká mouka
    • 3
      ks vejce
    • sůl
    • 1
      lžička vanilková esence nebo pasty
    • 100
      g cukr krupice
    • 1
      lžička citronová kůra
    • 25
      g máslo rozpuštěné
    • hrubá mouka na formu
    • 100
      g jahodový džem
    • 250
      g jahody na dokončení
  • Krém
    • 100
      g moučkový cukr
    • 250
      g zakysaná smetana tučná
    • vanilková esence
    • 250
      ml smetana ke šlehání
    • smetana ke šlehání

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Troubu předehřejte na 170 °C, formu vymažte a vysypte.
2
Prosejte mouku. Bílky vyšlehejte se solí do řidší pěny, přisypte cukr a ušlehejte do pevného sněhu. Žloutky rozšlehejte metličkou s vanilkovou pastou a kůrou, opatrně je vmíchejte do sněhu.
3
Totéž udělejte s moukou a máslem.
4
Těsto rozetřete ve formě a pečte asi 40 minut. Korpus nechte úplně vychladnout.
5
Na krém umíchejte smetanu s cukrem a vanilkovou pastou. Šlehačku vyšlehejte dotuha a pak do ní opatrně zapracujte zakysanou smetanu. Korpus rozkrojte, pomažte džemem a přiklopte.
6
Navrchu potřete krémem a ozdobte nakrájenými jahodami.
Kategorie: Nejlepší dezerty

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
 
 

Další doporučené recepty: