Tvarohový koláč s jahodami

moje hodnocení:

4,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Utřeme tvaroh s cukrem, vanilkovým cukrem a ochutíme nastrouhanou citronovou kůrou. Oddělíme vejce. Do krému vmícháme žloutky s pudinkem a citronovou šťávou. Přidáme prosátou krupičku a zapracujeme ji do těsta. Našleháme sníh z bílků a lehce jej vmícháme do těsta. Troubu rozpálíme na 175 °C. Koláčovou formu (o průměru 26 cm) vymastíme máslem a vysypeme strouhankou. Nalijeme do ní tvarohové těsto a povrch uhladíme. Pečeme asi 45 minut.
2
Hotový koláč necháme ve formě vychladnout. Očistíme a rozpůlíme jahody. Vyrovnáme je na koláč a přelijeme želatinou. Nakonec posypeme pistáciemi.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Radek
    Radek |

    9. 4. 2012 12:17

    Hm ttak jsem si upekl tento koláč, a používám jej jako létající talíř, ke krupice asi opravdu jen 20 dk. je to jinak jako guma, škoda, tak jsem se těšil. :-(

  • Irena Klasová
    Irena Klasová |

    3. 6. 2009 14:40

    Nemá být té krupičky 20 gramů? Těch 200 je moc.

  • Barbara Aran
    Barbara Aran |

    19. 6. 2004 18:57

    Jste si jista, ze krupicky ma byt 200 gramu? Kolac je tvrdy jako kamen!