Kaštanové crème brûlée

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 70 minut
počet porcí: 8 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      hrnek smetana ke šlehání
    • 2
      vanilka lusky
    • 2
      skořice tyčinky
    • 2
      ks lékořice (po 4 cm)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Troubu zahřejte na 150°C. Do hrnce nalijte smetanu, přidejte podélně rozříznuté vanilkové lusky, skořici, lékořici a cukr.
2
Přiveďte k varu a odstavte z plotny. Pod poklicí nechte 15 minut odstát. Pak vyndejte koření. Do směsi ručně zašlehejte žloutky a postupně k nim přidávejte kaštanové pyré. Rozdělte do 8 zápekacích misek a ty dejte do pekáče s horkou vodou, jejíž hladina má být stejně vysoko jako hladina krému.
3
Pečte asi 45 minut do ztuhnutí. Až dezert vychladne na pokojovou teplotu, vložte ho do ledničky. Před podáváním povrch zasypte cukrem a pomocí flambovací pistole ho nechte zkaramelizovat.
Zařazení: Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Lékořice Skořice Smetana ke šlehání Vanilka

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: