Kaštanový chlebíček

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: pippiva

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g mouka kastanova mouka
    • 3
      ks vejce
    • 100
      g hnědý cukr
    • 100
      g máslo
    • 70
      ml panenský olivový olej
    • 50
      g med
    • 60
      ml pomerančová šťáva
    • pomerančová kůra z 1 pomerance
    • 1
      balení prášek do pečiva
    • hnědý rum nebo grappa, 1 stamprlka
    • 1
      snítka rozmarýn cerstvy
    • vlašské ořechy hrst nasekanych jader

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Žloutky, máslo, olej, cukr a med dobře umícháme. Prosatou mouku smícháme s práškem do pečiva, polovinu přimícháme k těstu, přilijeme šťávu a rum a vmícháme druhou polovinu mouky, nadrobno nakrájené jehličky rozmarýnu a kůru z pomeranče. Nakonec vmícháme sníh z bílků (před šleháním k bílkům přidáme špetku soli), těsto vlijeme do vymazané a moukou vysypané chlebíčkové formy (25 cm), posypeme ořechy a dáme péci do předehřáté trouby na 170-180°C po dobu 45-50 minut, podle trouby. Ke konci pečení do chlebíčku zapíchneme špejli, pokud by po vytažení nebyla suchá, chlebíček přikryjeme alobalem a dopečeme.
2
K tomuto receptu mě inspiroval italský koláč Castagnaccio a jeho zvláštní nezvyklá chuť.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.