Dušený hrášek

moje hodnocení: 0

0.0

hodnotilo: 0
doba přípravy: 15 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 30
      g máslo
    • 1
      lžíce olivový olej
    • 2
      lžička hladká mouka
    • pepř mletý na dochucení
    • 3
      hrnek mražený hrášek
    • 1,5
      šálek drůbeží vývar
    • 1
      ks šalotka
    • 1
      hrst máta nasekané nahrubo
    • parmazán hobliny na posypání
    • 2
      ks salát baby
    • mořská sůl na dochucení
    • 150
      g pancetta (nebo kvalitní anglická slanina), plátky

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na rozpuštěném másle s olejem orestujte na měsíčky pokrájenou šalotku a slaninu, až šalotka začne zlátnout. Poprašte moukou a za stálého míchání vařte asi minutu.

RADA: Jak správně připravit jíšku?

2
Přidejte na nudličky pokrájený salát, zalijte vývarem a asi 3 minuty vařte zakryté. Přidejte hrášek a odkryté vařte dalších 5 minut. Promíchejte s mátou, dochuťte a ihned noste na stůl.

RADA: Teplé saláty na zahřátí

Kategorie: Luštěniny FOOD

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.