Dušené zelí s vinnou klobásou

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g kysané zelí - okapané
    • 1
      ks cibule - velká
    • olej nebo sádlo
    • sůl - na špičku lžičky
    • 3
      lžíce cukr krupice - dle chuti, cca 2 -
    • 300
      g vinná klobása cca
    • 1
      stroužek česnek nebo pepř - není nutný

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na trošce rozpáleného oleje nebo sádle si osmažíme pokrájenou cibuli dorůžova. Přidáme okapané zelí (NEPROPLACHOVAT!), osolíme, osladíme dle chuti a dusíme pod poklicí cca 8-10 minut. Většinou není nutné zelí ani podlévat, cukr nám tekutinu ze zelí uvolní.
2
Během dušení si pokrájíme vinnou klobásu na menší dílky, které pak vložíme k zelí také podusit na cca 6-8 minut. Pokud nám během dušení klobása popraská, není to na škodu, chuť nám v pokrmu zůstane a to je podstatné.
3
Dle chuti můžeme zelí ochutit česnekem nebo pepřem.
4
Podáváme s čerstvým pečivem, bramborem, knedlíkem nebo gnocchi. Podávat můžeme i jako chuťovku k pivu.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • J.B.
    J.B. |

    28. 1. 2017 23:04

    Už jsem od receprů 73 zkusila hodně receptů a tenhle tada taky nezklamal. Byla to perfektní večeře.

  • Pavlína
    Pavlína |

    4. 2. 2015 20:16

    Díky za skvělou večeři, přítel byl nadšený a to má své výhody ;-) :-[ :-|

  • Honza
    Honza |

    31. 10. 2014 14:38

    Fakt výborný jídlo, dík.