Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 1 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 150
      g kysané zelí okapané
    • 1
      ks cibule
    • olej
    • 80
      g uzené maso plec, krkovice, kuřecí stehno...
    • 1
      stroužek česnek větší
    • 1
      lžička rajský protlak plnější
    • 150
      g cizrna cca
    • sůl
    • pepř mletý
    • cukr - není nutný

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na trošce oleje osmažíme pokrájenou cibuli dorůžova, přidáme drobně pokrájené uzené maso, které také krátce osmažíme. Ke konci smažení vmícháme provonět protlak s česnekem. Do masové směsi vmícháme okapané zelí, které opepříme a dle kyselosti směsi můžeme dosladit lžičkou cukru. Vše necháme pod poklicí podusit asi 10-15 minut, tak aby zelí změklo na skus. Nakonec do směsi vmícháme předvařenou nebo okapanou sterilovanou cizrnu, kterou necháme prohřát.
2
Podáváme s chlebem, bramborovými noky...
3
Kdo chce bezmasý pokrm, přidá místo uzeného masa uzené tofu nebo šmakouna.
Kategorie: Luštěniny Zelenina

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: