Králičí polévka - vývar

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • králík : hlava, hrudí, vnitřnosti, odřezky, kosti
    • 1
      ks mrkev
    • 0,5
      ks celer menší
    • 1
      ks petržel malá
    • celerová nať nebo petrželová
    • kapusta kousek - není nutná
    • 1
      ks cibule malá
    • česnek nemusí být, větší stroužek
    • 6
      ks nové koření kuličky, cca
    • 3
      ks bobkový list cca
    • sůl
    • pepř mletý
    • máslo - jen pokud chceme dělat smažený základ

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Králičí polévku (vývar) si můžeme připravit buď: orestováním králičích odřezků a kostí společně se zeleninou a kořením na rozpuštěném másle (50 gramů + lžíce oleje), které po osmažení teprve zaléváme vodou
2
nebo: očištěnou zeleninu, koření a králičí odřezky, kosti... dáme do hrnce, zalijeme vodou, přivedeme k varu.
3
Po přivedení k varu plamen ztlumíme, osolíme a necháme cca 2 - 2,5 hodiny zvolna vařit, tzv. "táhnout". Pak vývar přecedíme, pokrájenou zeleninu přidáme do vývaru společně s obraným pokrájeným masem a ještě krátce povaříme s posekanou zelenou natí.
4
Vývar podáváme s domácími nudlemi nebo játrovými knedlíčky, které připravíme dle zdejších receptů.

Komentáře k receptu

  • Miroslava Spáčilová
    Miroslava Spáčilová |

    18. 12. 2016 14:45

    Vynikající polévka. Dělám když je možnost i zaječí.

  • K. Plamínková
    K. Plamínková |

    17. 4. 2016 19:39

    Králičí vývar je výborný. Králíky chováme docela ve velkém, takže i polévky jsou na našem jídelníčku často.

  • Anna Hajná
    Anna Hajná |

    21. 9. 2015 09:21

    Vývar z králíka dělám stejně často jako hovězí a slepičí. Divoké koření do něj také dávám, polévku jemně ovoní a chuť vývaru nepřebije. Bez polévky by se manžel neobešel a já si na to tak zvykla, takže na desátou máme polévku místo svačiny a pak oběd.

  • Lenka
    Lenka |

    27. 1. 2015 11:19

    Dávám vařit zeleninu a králičí droby s hlavou do vody.Osmažení na másle se mi zamlouvá a určitě to zkusím.