Králičí polévka s drožďovými knedlíčky

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 40 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks mrkev
    • 1
      ks petržel
    • 1
      ks řapíkatý celer
    • sůl
    • pepř mletý
    • 2
      lžíce máslo
    • 200
      g růžičková kapusta
    • 1
      l vývar králičí
    • 1
      hrst petrželka
    • 2
      hrst polévkové nudle
  • Knedlíčky
    • 1
      hrst petrželka nasekaná
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      lžíce máslo
    • 1
      ks šalotka
    • 2
      kostka droždí
    • 1
      ks vejce
    • 2
      stroužek česnek
    • 6
      lžíce strouhanka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mrkev a petžel nakrájejte na malé kostičky a orestujte na másle dozlatova, přidejte růžičkovou kapustu a nadrobno nakrájený řapíkatý celer. Zalijte vývarem, osolte, opepřete a vařte asi 15 minut do změknutí zeleniny. Mezitím uvařte knedlíčky. Na másle orestujte nadrobno nasekanou šalotku, vmíchejte rozdrobné droždí a rozpusťte. Po vychladnutí přidejte vejce, petrželku, prolisovaný česnek, sůl, pepř a zahustěte strouhankou. Mokrýma rukama vytvarujte knedlíčky o průměru asi 1,5 cm. Přiveďte k varu vodu a knedlíčky uvařte (asi 5 minut). Do polévky vmíchejte zvlášť v osolené vodě uvařené nudle a nasekanou petrželku, přidejte knedlíčky.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: