• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Velikonoce
    • Recepty.cz
    • Králík - slintající soused
    Napište svůj komentář k receptu

    Králík - slintající soused

    autor: Recepty
    0.0
    moje hodnoceni
    4.1
    hodnotilo: 17
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Králík - slintající soused
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
      • 1
        ks králík
      • 3
        lžíce rostlinný olej
      • 2
        ks cibule
      • 3
        stroužek česnek
      • 4
        lžíce rajský protlak lze nahradit kečupem
      • 1
        špetka pepř mletý
      • 2
        lžíce hladká mouka 1-2
      • 0,50
        l vývar nebo voda
      • 1
        hrst petrželka
      • tymián
      • sůl

    Postup přípravy receptu

    1
    Králíka rozporcujeme, z trupu připravíme vývar. Pokud nemáme celého dáme kýta, hřbety a podlejeme vodou. Porce osolíme, opepříme a opečeme na rozehřátém oleji. Maso vyjmeme a do tuku vložíme na kolečka nakrájenou cibuli, po chvilce rozetřený česnek a zaprášíme moukou. Osmahneme a zalijeme studenou vodou nebo vývarem. Rozmícháme, přidáme protlak i trochu kečupu a tymián. Na tento základ vložíme porce králíka, ještě lehce posypeme tymiánem a pokapeme kečupem. Dáme do trouby, obracíme a lehce podléváme. Pečeme do měkka, vzniklou omáčkou přelejeme porce na talíři a posypeme petrželkou.
    2
    Podáváme s vařeným bramborem. Při pečení velmi voní, takže hlídáme a slintajícímu sousedovi nezapomeneme dát ochutnat!
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Smažený králík

    Smažený králík

    Šumavský králík

    Šumavský králík

    Kanadský králík

    Kanadský králík

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Eudicella
      Eudicella | 15. 11. 2011 09:01

      Super recept,pokud by měl někdo zájem ,tak vám mohu prodat přebytky z domácího chovu. Více na http://farma-vysocina.webnode.cz/

    • Vlasta Novák | 11. 11. 2011 09:26

      Opraveno, díky

    • Ladia
      Ladia | 11. 11. 2011 09:22

      Prosím o opravu u množství tymiánu a soli

    • Hrušková
      Hrušková | 10. 11. 2011 14:22

      Nejnovější recept z roku 2005 :-D

    • Martin Veselý | 7. 11. 2011 19:36

      Výborná záležitost. Doporučuji vyzkoušet ;-) Přidal jsem foto...

    • Jana Svobodová
      Jana Svobodová | 28. 9. 2010 18:57

      Dnes jsem tento recept zkoušela a i přesto že králíka moc nemusím já i syn sme si pochutnali.Hodnotím za 1

    • Michaela Linhartová
      Michaela Linhartová | 24. 1. 2010 12:31

      Asi jsem někde udělala chybu. Vůbec to dobré nebylo. Jestli jsem měla tu mouku s vodou vydusit a pak teprve ten kečup. A králik taky nebyl měkký. A starý nebyl je domácí.

    • Lenka Juříková
      Lenka Juříková | 23. 1. 2010 16:42

      Musím souhlasit s paní Remkovou - Béřovický je opravdu nejlepší, ale protože máme malé děti, hledala jsem něco méně ostrého. Nebylo to špatné, dětem chutnalo - milují kečup :-), ale shodli jsme se, že jedna až dvě zelené papriky na nudličky tomu příště určitě neuškodí. A jako příloha mi rýže přišla ideální - s bramborem si to nedokážu představit.

    • Eva P.
      Eva P. | 12. 11. 2009 19:34

      Moc dobre. Udelala jsem ho s ryzi a moc jsme si pochutnali. Priste takhle zkusim i kure.

    • Jana Remková
      Jana Remková | 20. 7. 2008 18:44

      Zlesy sen,jsem se musela strašně dlouho a s chtí zasmát.Něco tak originálního jsem dlouho neslyšela! Ale ten recept rozhodně vyzkouším.Z mého hlediska nejlepší králík,jaký tady je je Béřovický,nikdy jsem tak dobrého králíka nejedla,ale tenhle se mu rozhodně maličko podobá,jen tam je myslím více oleje.

    • ledo ledo
      ledo ledo | 20. 7. 2008 16:00

      Jídla kde je tymián mi buď vůbec nechutnají, nebo si je zamiluji. Tohle je ten druhý případ. Díky množství kladných komentářů jsem to riskla a musím uznat, že je to dobrota.

    • Martina Kociánová
      Martina Kociánová | 17. 2. 2008 16:40

      Můžu říci,že tento recept je velmi vynikající,krásně voní při pečení.Jelikož jsem neměla tymián tak jsem místo toho dala oregano a bazalku. Děkuji za tento recept a ještě jednou ho musím pochválit,je opravdu výborny. Až máme bule za ušima :-))

    • Martina Kociánová
      Martina Kociánová | 17. 2. 2008 16:38

      Můžu říci,že tento recept je velmi vynikající,krásně voní při pečení.Jelikož jsem neměla tymián tak jsem místo toho dala oregano a bazalku. Děkuji za tento recept a ještě jednou ho musím pochválit,je opravdu výborny. Až máme bule za ušima :-))

    • Anonym
      Anonym | 20. 1. 2008 14:50

      výborné....tymiánem nešetřit, lepší je dát kečup místo protlaku a neškodí přidat koření na divočinu. S rýží nemělo chybu, hodnotím za 1!

    • Radek Čihák
      Radek Čihák | 17. 6. 2007 13:42

      zkoušim tenhle recept a je pravda že to krásně voní a co si myslim o chuti,tak ta bude určitě vynikající!!!!!!!

    • Zlesy Sen
      Zlesy Sen | 5. 6. 2007 14:46

      no, napřed mi to při tom pečení nevonělo, ale pak sem si uvědomil, že sem zapoměl podpálit plyn v troubě :D...ne, vážně, hodně dobrý recept... moc chutnalo - všem doporučuju :)

    • Michaela
      Michaela | 5. 6. 2007 09:43

      Včera jsem ho dělala, bylo to výborné 1*

    • ali bej
      ali bej | 28. 5. 2007 20:31

      Bála jsem se recept vyzkoušet, ale povedl se a byl výborný. Udělala jsem ho s rýží a na souseda by stejně nezbylo.Výborný recept

    • Lenka Hen
      Lenka Hen | 9. 4. 2007 12:37

      az takovy zazrak to zase nebyl, omacka byla dost mdla a bez chuti, kdyz uz jsem nevedela co s tim pridala jsem trochu sojove omacky a bazalky.Zadny slintajici soused taky neprisel tak nevim, priste radsi neco jineho, sorry.

    • Radim Sramek
      Radim Sramek | 1. 4. 2007 13:36

      Opravdu vynikající, hlavně ta omáčka

    • Eva
      Eva | 10. 3. 2007 18:52

      Tak už se peče v troubě :-))), úžasně to voní, nemůžu se dočkat :-)

    • Lenka K.
      Lenka K. | 4. 3. 2007 12:58

      králík byl úžasný! Jako přílohu jsme zvolili bramboráčky a nepekli jsme ho v troubě, ale pouze dusili na pánvi. Nemělo to chybu, nadšen byl i náš otec, zvaný mlsná huba :)

    • Anonym
      Anonym | 22. 8. 2006 12:32

      Protlak i kečup se mi zdál příliš sladký ... přidal jsem do vývaru 4 lžíce piva. Byla to správná volba, vynikající chuť.

    • Petra Vlčková
      Petra Vlčková | 20. 8. 2006 09:12

      Výborný recept, vyzkoušela jsem a moc nám to chutnalo. Maso nebylo vůbec cítit"králičinou". V toubě jsem pekla pod alobalem, aby maso nevyschlo a přidala jsem trochu bazalky. Moc dobré.

    • Lenka
      Lenka | 8. 8. 2006 09:45

      Vypadá to moc dobře.JDU HNED VYZKOUŠET!

    • Naďa Lhotaková
      Naďa Lhotaková | 4. 5. 2006 18:35

      Taky nám moc chutnal.Receptů na králíka není nikdy dost.Připravila jsem toto jídlo na "GURMÁN",to je zábava s ochutnávkou jídel.Snědl se mezi prvními.jen brambory zůstali na talíři.

    • Natasa Skarkova
      Natasa Skarkova | 20. 1. 2006 12:43

      Ako prílohu sme mali rýžu.Výborné!

    • Anonym
      Anonym | 12. 1. 2006 19:31

      Je to příjemná změna v přípravě králičího masa.

    • Petra Jirsová
      Petra Jirsová | 6. 12. 2005 21:06

      Je to vážně skvělé jídlo.Moc jsme si pochutnaly.

    • Jana Tichá
      Jana Tichá | 5. 9. 2005 13:50

      I přes nevábně znějící název vynikající jídlo :-)))))))

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Králičí
    Maso Králičí Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Hladká mouka Králík Pepř mletý Petrželka Rajský protlak Rostlinný olej Sůl Tymián Vývar
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Vynikající zmrzlinový pohár

    Vynikající zmrzlinový pohár

    Horácké knedlíky

    Horácké knedlíky

    Sýrová roláda IV.

    Sýrová roláda IV.

    Fazolový salát V.

    Fazolový salát V.

    Čokoládové muffiny se šlehačkou

    Čokoládové muffiny se šlehačkou

    Nivová pomazánka s mozzarelou

    Nivová pomazánka s mozzarelou

    Fazolky s kari rýží a masovými nudličkami - rychle a chutně

    Fazolky s kari rýží a masovými…

    Gurmánská krkovička

    Gurmánská krkovička

    Brokolicové tagliatelle

    Brokolicové tagliatelle

    Doporučujeme

    180 minut
    Tlačenka s vařenými vejci

    Tlačenka s vařenými vejci

    45 minut
    Španělský ptáček s rýží

    Španělský ptáček s rýží

    36 minut
    Placičky z bílých fazolí

    Placičky z bílých fazolí

    20 minut
    Sekaná se slaninou a zeleninou

    Sekaná se slaninou a zeleninou

    20 minut
    Špagety s pestem ze sušených rajčat

    Špagety s pestem ze sušených rajčat

    40 minut
    Tvarohové knedlíky s jahodami

    Tvarohové knedlíky s jahodami

    55 minut
    Red velvet dort

    Red velvet dort

    40 minut
    Buchtičky se šodó

    Buchtičky se šodó

    Poslední sledované recepty

    27
    Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
    Nejlepší sekaná na světě…
    23
    Rychlá bábovka
    Rychlá bábovka
    20
    Palačinky
    Palačinky
    20
    Avokádová pomazánka
    Avokádová pomazánka
    19
    Staročeský domácí chléb
    Staročeský domácí chléb

    Zajímavé články

    Whisky krkovice a další opilé recepty s masem zahájí grilovací sezónu!
    Whisky krkovice a další opilé recepty s masem…
    Recept na čevabčiči: Skvělý pokrm, který zdomácněl v české kuchyni
    Recept na čevabčiči: Skvělý pokrm, který…
    Oblíbená jídla prince Philipa a proč jedl raději bez královny
    Oblíbená jídla prince Philipa a proč jedl raději…
    Tvarohová pomazánka: Recept na tu nejlepší s vařenými vejci!
    Tvarohová pomazánka: Recept na tu nejlepší s…
    Na čem si rád pochutnal Vlasta Burian? Král komiků byl velký gurmán
    Na čem si rád pochutnal Vlasta Burian? Král…

    Sledujte nás

    AHA.cz Hvězda Ulice Jarka Obermaierová: Problémy s ALKOHOLEM!

    Hvězda Ulice Jarka Obermaierová: Problémy s ALKOHOLEM!

    AHA.cz Moudro Haliny Pawlowské: Tohle vzkázala tlouštíkům!

    Moudro Haliny Pawlowské: Tohle vzkázala tlouštíkům!

    AHA.cz Nedělní Aha! 11.4.2021

    Nedělní Aha! 11.4.2021

    Dáma.cz 6 tajemství královny Alžběty: Díky nim se dožila vysokého věku i vypadá skvěle

    6 tajemství královny Alžběty: Díky nim se dožila vysokého věku i vypadá skvěle

    Dáma.cz Kolik kroků denně máme ujít? Doporučených 10 tisíc je zbytečně moc

    Kolik kroků denně máme ujít? Doporučených 10 tisíc je zbytečně moc

    Ženy.cz Sexy zkrácené topy? Tohle můžu nosit také, dokazují modelky s plnými tvary

    Sexy zkrácené topy? Tohle můžu nosit také, dokazují modelky s plnými tvary

    Maminka.cz Rodičovská dovolená 2021: Vše, co o ní potřebujete vědět

    Rodičovská dovolená 2021: Vše, co o ní potřebujete vědět

    Reflex.cz Karel Steigerwald: Vláda vydrží nebo ne. Už je to jedno

    Karel Steigerwald: Vláda vydrží nebo ne. Už je to jedno

    E15.cz Hasičárny nebo vesnické hospody. Kvalitní architektura se dávno nestaví jen ve městech

    Hasičárny nebo vesnické hospody. Kvalitní architektura se dávno nestaví jen ve městech

    Abecedazahrady Česnek podivný: Jak si na něm pochutnat

    Česnek podivný: Jak si na něm pochutnat

    Další doporučené recepty:

    Králičí polévka s drožďovými knedlíčky
    Králičí polévka s drožďovými knedlíčky
    Králičí ragú
    Králičí ragú
    Králičí stehna pečená velmi pomalu
    Králičí stehna pečená velmi pomalu
    Králík Co dům dal
    Králík Co dům dal
    Králík jako od babičky
    Králík jako od babičky
    Králík na celeru
    Králík na celeru
    • Recepty.cz
    • Králík - slintající soused
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí