Králičí karbanátky s bramborovou kaší

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 45 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      ks šalotka
    • 2
      ks jarní cibulka
    • 1
      ks vejce
    • 200
      g anglická slanina
    • 800
      g králičí maso mleté
    • sůl
    • pepř mletý
    • strouhanka
    • olej na smažení
    • 2
      hrst petrželka zelená
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      lžička koriandrová semínka drcená
    • 1
      lžička drcený kmín
  • Bramborová kaše
    • 600
      g brambory typu B nebo C
    • sůl
    • 30
      g máslo
    • 200
      g mražený hrášek
    • 1
      ks žloutek
    • 100
      ml smetana 12%

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Slaninu nakrájejte na kostičky a spolu s nadrobno nasekanou šalotkou orestujte. Vmíchejte jarní cibulku a nechte vychladnout. Promíchejte s mletým masem, přidejte vejce, petrželku, prolisovaný česnek, koriandr, kmín, sůl a pepř. Vše důkladně promíchejte a podle potřeby zahustěte strouhankou. Osmažte z obou stran dozlatova (z každé strany asi 4 minuty). Brambory oloupejte, nakrájejte na menší kousky a uvařte v osolené vodě doměkka. Rozšťouchejte, přidejte máslo, smetanu a ušlehejte pyré. Zlehka vmíchejte žloutek, krátce povařený hrášek a sůl, podle chuti dosolte.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: