Majonéza bez vajec

moje hodnocení:

4,6

hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do robotu nalijeme mléko, mírně osolíme a opepříme, rozšleháme a pak přiléváme olej a stále šleháme, dokud směs nezhoustne.
2
Používá se všude tam, kde majonéza.
Použité ingredience v tomto receptu: Mléko polotučné Pepř mletý Rostlinný olej Sůl
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Magda Borkovičová
    Magda Borkovičová |

    2. 10. 2016 15:31

    Dobrý den právě jsem majonézu dodělala a je opravdu výborná, musela jsem sice použít něco kolem 600ml oleje ale výsledek po přidání octa mne velmi mile překvapil , mám cca 700g majolky a za ty peníze za suroviny se to opravdu i vyplatí , už se těším na salátek :-) :-) :-) Díky a bodík

  • Janda
    Janda |

    27. 2. 2015 15:49

    :-D to je dobré a tak české, majonéza bez vajec, tak tam dáme vajíčko :-D

  • marie
    marie |

    22. 6. 2014 10:30

    Majonéza nemá chybu je jemná a chutná jinou už dělat nebudu díky za ni :-(

  • Majka
    Majka |

    1. 6. 2014 10:41

    Dnes jsem ji dělala ze 100 ml mléka a 300 ml oleje. Nalila jsem mléko do misky a na něj jsem nalila olej a tyčovým mixerem jsem vše mixovala. Ze začátku jsem se strachovala, že mi to neztuhne, protože mléko jsem dala zrovna z lednice a olej ze spíže. Po několika sekundách to začalo houstnout a výsledná konzistence byla supr.V polévkové misce mixuji i majonézu a ještě se mi nestalo, že by se mi zdrcla jako ve válci, kde se tahá pomalu tyčový mixer nahoru.Bez vajec jsem dělal kvůli barvě...je z ní tatarka a doma jsou zvyklí na bílou tatarku a ze žluté majonézy mi ji nechtějí.Tak trošku finta na moje chlapy... :-)

  • Eva
    Eva |

    25. 5. 2014 11:54

    Co jsem dělala špatně, že se mi majonéza nepovedla? Ne a ne zhoustnout.

  • ZlatkaP
    ZlatkaP |

    28. 4. 2014 18:40

    Nevěřila jsem, že se mi majonéza podle tohoto receptu podaří, protože klasická z vajec se mi nikdy nepovedla, ale je to super recept, klasickým ručním tyčovým mixérem to bylo raz dva a dá se vychutit dle chuti... díky za fajn recept ;-)

  • Afterduft
    Afterduft |

    28. 3. 2014 20:48

    Vím že bez vajec! Ale žádný chlap se bez vajec neobejde, že ehm. Tak že k věci. Do nádobky široké tak akorát aby se do ní vešel tyčový mixer dám jeden žloutek, plnotučné mléko 3 polévkové lžice, jednu kávovou lžičku octa, jednu kávovou lžičku cukru, čtvrt kávové lžičky soly, jednu kávovou lžičku vrchovatou s čepicí plnotučné hořtice. To celé zaleju slunečnicovým olejem asi tak 1,5dcl, ponořím mixer až na dno a několikrát (5x) na dně promixuji. Pak mixer zapnu a pomau v nádobě nakláním tak, aby se olej dostával pod nůž a postupně nadzvedávam odedna a zpět dokud nemám vše promixováno. Takto ochucení majonéza je podobná Helmanss.

  • Daniela-lbc
    Daniela-lbc |

    3. 3. 2014 18:14

    SUPER!

  • Daniela-lbc
    Daniela-lbc |

    3. 3. 2014 18:08

    Dobrý večer, moje dcera by neustále jedla zeleninový salát s majonézou a třeba 3x do týdne. Tak jsem hledala recept, jak majonézu nahradit :-) Tenhle recept je úžasný!!!! Použila jsem mléko přímo od kravičky od našeho souseda, takže pořádné tučné ;-) nejdřív jsem ho pořádně našlehala a pak pomalu vlévala olej. Hned se mi majonéza povedla a jsem z ní úúúúúúúúúúúúúúplně nadšená!!!! Děkuji moc :-*

  • Lenka
    Lenka |

    4. 2. 2014 18:14

    Dobrý večer, tak teď jsem dodělala. Dala jsem 1 dcl mlíka, 2 dcl oleje, od oka plnotučnou hořčici - mohla jsem dát i víc a sůl. Tyčový mixér a majonéza byla famózní. Během chviličky úplně zhoustla - paráda. ;-)

  • Jana
    Jana |

    28. 11. 2013 19:24

    Já zkoušela z rýžového mléka a nezhoustlo to, smíchala jsme teda vše dohromady a pak dala do mixéru, mléko studené a olej pokojová teplota, může to být tím?

  • Lada
    Lada |

    1. 9. 2013 11:56

    Super recept, do sklenice jsem nalila 1 dcl mléka, 2dcl oleje, polévkovou lžíci hořčice plnotučné (jinou jsem neměla), špetku soli a špetku pepře. Olej i mléko byly z lednice, takže měly stejnou teplotu. Do toho všeho jsem ponořila ponorný mixer a za 5 vteřin šlehání na nejvyšší výkon byla majonéza totálně hustá. Takže postupné přilévání oleje jsem úplně vypustila. Nádhera !!!! A k tomu tam nejsou syrová vajíčka. Jen pro ty, kteří se marně snaží šlehat majonézu plochým šlehacím kotoučem u ponoráku jako já kdysi, musím poznamenat, že nejlépe se dělá normálním sekacím nožem. Moc děkuji za recept a ostatním přeji všem hodně zdaru.

  • Oldřiška
    Oldřiška |

    2. 4. 2013 12:40

    Přesně! Ponorný tyčový mixér a je to za 1/2 minutky. :-)

  • Oldřiška
    Oldřiška |

    2. 4. 2013 12:38

    1 díl mléka+ 2 díly oleje+ hořčice+ sůl + tyčový ponorný mixér! A nekecej, že to nejde!! ;-)

  • latinka
    latinka |

    30. 3. 2013 14:45

    Tak je mi líto, ale nic hnusnějšího mi ze žádného receptu nikdy nevyšlo. Skončilo to v záchodě a na domácí tatarku mě přešla navždy chuť.

  • Martin
    Martin |

    31. 1. 2013 19:18

    Jako kuchař jsem k tomu přistupoval dost skepticky ale tyčovým mixérem je to hne a je dobrá!

  • mika
    mika |

    22. 1. 2013 11:18

    Tak jsem to nevydrzela a musela jsem ji vyzkouset. Olej jsem dala do lednice aby mel stejnou teplotu jako mleko, no a pak jsem sla zkouset na malem mnozstvi jak to dopadne. Vysledek je famozni :-D konzistence,chut - naprosta dokonalost :-)) :-D nude z ni paradni tatarka kdyz bude potreba ;-)

  • mika
    mika |

    21. 1. 2013 21:06

    Vazne? Take to ji urcite vyzkousim :-))

  • Tondape
    Tondape |

    20. 1. 2013 11:46

    Prima recept, nejdříve to bylo stále řídké, ale chyba byla asi v tom , že jsem přidal málo oleje ... poměr 1 díl mléka (nejlépe plnotučného) a 2 díly oleje (použil jsem běžný olej slunečnicový) by se měl dodržet ... a k tomu špetka soli a je to hotové. A šlehalo se to v běžném mixeru... Po přidání hořčice a nastrouhané kyselé okurky s troškou pepře vzniká chutná tatarka ... přidat ovšem jen do takového množství základní majonézy, kterou právě potřebujeme, zbytek se nechá v chladničce na další použití .. kuchaři a kuchařky všech zemí - spojte se !! :-D 8-) <3

  • Tealc
    Tealc |

    9. 12. 2012 16:03

    No zkusím to znova a tentokrát místo disku použiji nádstavec na hnětání. A jak dlouho tato majonéza vydrží v ledničce ? Taky mám dotaz zda někdo neumí nějaký recept na domácí majonézu co chutná jako majonéza Hellmanns, protože ta je do pomazánek naprosto super ale její cena se čím dál tím více přibližuje k drahotě :-(

  • pippiva
    pippiva |

    25. 11. 2012 15:35

    Jde to i ze sojoveho mléka.

  • pippiva
    pippiva |

    25. 11. 2012 15:32

    Olej musíte přilevat po malinkem praminku za neustálého šlehaní. Barva je opravdu světle žlutá , já jsem tuto majonezu dělala z oleje slunecnicoveho a také z olivového. Neházejte flintu do žita, ono to opravdu jde ;-)

  • Darina H.
    Darina H. |

    24. 11. 2012 20:36

    Autorka je asi čarodějnice :-D .

  • Tealc
    Tealc |

    24. 11. 2012 20:19

    Všem hezký den, tak jsem to dnes zkoušel přesně podle receptu a musím říci že výsledek šel rovnou do WC :-( Něco jako píše Nikijaho. Mám přímo disk na výrobu majonéz a i přes 30 minutové mixování a přilití cca 1/2 l oleje to bylo pořád jako trochu zahuštěná polévka. A chuť byla přímo odporná :-( Docela by mě zajímalo jak autorka docílila tu žlutou barvu z obrázku když tam není žloutek ? Já měl bílou olejovitou břečku :-$ Neznáte někdo nějaký recept na majonézu a tatarku která by se chuťově přibližovala k Hellmannsce ?

  • zdeňka s.
    zdeňka s. |

    16. 11. 2012 16:30

    Jak píše Dada,dávám jeden díl mléka a dva díly oleje (např. 1dl mléka a 2dl oleje),nesmí chybět lžíce plnotučné hořčice,trochu soli a pepře.Zhoustne mi vždycky v momentě. :-)

  • Nikijaho
    Nikijaho |

    16. 11. 2012 10:42

    Toho oleje tedy asi kolik? Mela jsem ji tak ridkou, ze jsem mixovala az jsem skoro zavarila robota a mixovala jsem asi 30min, ztuhlo mi to jen trochu. Tak jsem tam mela asi neceho malo. Jak tu pise D|ada tak je to stejny pomer mleka a oleje? :-\ Cim vsim se dochucuje?

  • Dada
    Dada |

    16. 7. 2012 16:14

    tak i já vyzkoušela majonézu bez vajec a ačkoliv jsem kuchařka profi. musim říci 1 nic jsemnedělala složitě vše jsem dala do uzké nádoby a tyč .mixerem najednou vyšlehala přidala jsem lžíci hořčice a pomněr jsem dala +1 odměrku mléka a 2 ODMĚRKY OLEJE během 10 vteřin hotovo když si vzpomenu na klasiku domáci se žloutky nebe a dudy a hlavně rychlé a dobré :-[

  • Aneleh
    Aneleh |

    3. 6. 2012 15:40

    Mlieko môžem prevariť, alebo musí byť surové???

  • pippiva
    pippiva |

    6. 4. 2012 10:57

    Pouzila jsem sojove mleko, vysledek bez chybicky.

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova |

    22. 11. 2011 12:54

    Taky dávám pochvalu ;-)

  • Michaela Páleníčková
    Michaela Páleníčková |

    24. 6. 2010 19:29

    Přidávám se ke kladnému hodnocení. Právě jsem ji dodělala a příprava je opravdu jednoduchá, do majonézy jsem přidala navíc trochu octa a hořčice a je super. Ještě jsem si z ní udělala tatarku (přidáním nakrájené okurky a cibulky) a jsem spokojená :-)

  • Amy -
    Amy - |

    25. 5. 2009 21:35

    Ty okurky a cibuli (na tatarku) sekám zvlášť. Celkově ochucuji jen to množství majonézy, které spotřebujeme a mám zkušenost, že v pořádku vydrží i do druhého dne. To víte, těch 10 éček tam prostě chybí :-)

  • Janka Kasparova
    Janka Kasparova |

    25. 5. 2009 12:37

    Používám tyčový mixér a majonéza je úžasná,akorát pozor-nedávat kyselé okurky nebo se Vám to sdrcne !!

  • Tereza J.
    Tereza J. |

    23. 5. 2009 06:49

    Mixér ako mixér...:))))

  • Amy -
    Amy - |

    22. 5. 2009 22:42

    já bych si tipla mixér

  • Edita Lukášová
    Edita Lukášová |

    22. 5. 2009 22:38

    No jo, jenže já nemám tyčový mixér... Mám buď elektrický šlehač, mixér na robotu nebo šlehač v robotu... :-(

  • Amy -
    Amy - |

    22. 5. 2009 22:05

    Zpěňte mléko tyčovým mixérem v zavařovačce. Tenkým pramínkem přilévejte olej za stálého mixování. Za chvíli to je.

  • Amy -
    Amy - |

    22. 5. 2009 22:05

    Zpěňte mléko tyčovým mixérem v zavařovačce. Tenkým pramínkem přilévejte olej za stálého mixování. Za chvíli to je.

  • marie mateju
    marie mateju |

    22. 5. 2009 15:19

    MěSEtaky nepovedla,nejdřív byla taková málo tuhá a po přidání oleje se to celý zvodnatělo a jakoby zdrclo. poradíte mě kde je chyba_?

  • Edita Lukášová
    Edita Lukášová |

    22. 5. 2009 15:18

    ... docela ráda bych to zkusila ještě jednou, třeba se to tentokrát povede, tak pokud pro mne máte někdo nějakou radu, šup sem s ní ;-)

  • Edita Lukášová
    Edita Lukášová |

    22. 5. 2009 15:00

    Tak jsem teď majonézu vyzkoušela a bohužel se mi vůbec nepovedla, směs nezhoustla... :-((( Nevím, kde jsem dělala chybu, postupovala jsem podle návodu. Šlehala jsem nejprve v mixéru a když majonéza nehoustla, tak jsem vše přelila do elektrického šlehače, ale tam se mi vedlo stejně... Že by to bylo množstvím oleje...? Ale nejspíš to bude moje nešikovnost. Škoda.

  • Amy -
    Amy - |

    6. 5. 2009 20:04

    Také jsem vyzkoušela a je to neuvěřitelné. Úplně tuhá majonéza! Díky za recept. (Mléko jsem dala v pokojové teplotě, olej taky.)

  • Jana T.
    Jana T. |

    1. 5. 2009 21:21

    Marie, nejsem autorka, ale určitě studené. Zkoušela jsem připravit tyčovým mixerem ve vyšším hrnečku menší množství na zkoušku (hodila by se i sklenice). Dopadlo na jedničku!!

  • marie mateju
    marie mateju |

    1. 5. 2009 20:04

    to mlíko ma být studený nebo teplí-poradíte mě někdo,prosím.

  • JANA RUBYOVÁ
    JANA RUBYOVÁ |

    1. 5. 2009 10:49

    Tak jsem ji vyzkoušela a můžu říct,že je výborná.Kápla jsem tam trošku octa a je jako z obchodu.Jen nevím,jak dlouho se dá skladovat/to aby nezkyslo mléko,když je navařená/.Dávám za 1.

  • Janka Kasparova
    Janka Kasparova |

    30. 4. 2009 11:03

    Tuto majonézu mi doporučily kuchařky v závodní jídelně.Dělám jí již několik let a je super.Lepší než Helmans!!

  • Miroslava Severová
    Miroslava Severová |

    30. 4. 2009 07:29

    Přesně jak říká Pája, chce to mixér,nejdříve mléko rozmixovat do pěny a pak přilévat olej až do zhoustnutí. Je to fakt dobré - vyzkoušejte.

  • Pája S
    Pája S |

    29. 4. 2009 18:38

    Znám lidi,co tuto majonézu dělají a jsou s ní velice spokojeni.Já osobně jsem ji ještě nezkoušela,ale proč by se nemohla vytvořit majonéza z mléka? Vyzkoušejte a uvidíte.Samo,že v ruce to neuděláte,chce to opravdu mixer!

  • JANA RUBYOVÁ
    JANA RUBYOVÁ |

    29. 4. 2009 15:07

    ZAJÍMALO BY MĚ,JESTLI SE SPOJÍ OLEJ S MLÉKEM.TO JE NEMOŽNÉ,NE?