Smaženice z jelítka (tmavého prejtu)

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks kroupové jelito nebo jelítkový prejt (cca 200g)
    • 3
      ks rozšlehané vejce dle velikosti, 2 -
    • sádlo nebo olej
    • 1
      ks cibule menší
    • sůl
    • pepř mletý
    • majoránka
    • česnek

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Jemně pokrájenou cibulku osmažíme dozlatova na sádle nebo oleji. Na cibulku vymačkáme jelito (prejt) ze střívka, rozmačkáme vidličkou a necháme dobře prohřát. Pak přidáme rozšlehaná vejce, která necháme za stálého míchání srazit. Směs ochutíme solí, pepřem, česnekem a majoránkou dle chuti a podáváme.
2
Podávat můžeme smaženici s chlebem nebo natřenou na chlebu. Dozdobit můžeme cibulí, okurkou, hořčicí... .
3
Smaženice je výborná i studená, takže ji můžeme použít jako rychlé pohoštění nebo jako chuťovku místo chlebíčků nebo jednohubek.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • marci2
    marci2 |

    12. 5. 2015 11:20

    Super :-))

  • Veronika
    Veronika |

    14. 10. 2013 12:05

    Já jsem k ní uvařila brambory a s kysaným zelím to bylo něco. Děkuji za rychlý a dobrý oběd.

  • Hanka
    Hanka |

    4. 11. 2012 15:39

    Výborná!

  • Křižanová
    Křižanová |

    18. 5. 2012 08:02

    Na čuníka manžela dostanu vždyčky a smaženice mu chutnala moc. :-P :-))