Vánoční cheesecake

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 40 minut
počet porcí: 14 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Micatone

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g celozrnné sušenky Digestive (vyrábí třeba Emco)
    • 70
      g máslo
  • Náplň
    • 300
      g mascarpone
    • 300
      g krémový tvaroh nebo Lučina
    • 250
      ml zakysaná smetana
    • 3
      ks vejce
    • 200
      g moučkový cukr
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • citronová šťáva z půlky citronu

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Sušenky rozdrtíme a vmícháme do rozpuštěného másla. Směs namačkáme do kulaté otevírací formy na dort se dnem vyloženým pečícím papírem. Dáme na 10 minut do trouby vyhřáté na 180 °C.
2
Smícháme mascarpone, tvaroh (případně Lučinu), zakysanou smetanu, moučkový cukr, vanilkový cukr, vejce a citronovou šťávu. Tuto směs nalijeme na upečený sušenkový základ. Dáme do trouby a pečeme cca 30 minut (troubu během pečení neotevíráme).
3
Zkontrolujeme, zda jsou okraje dortu pevné, uprostřed by se měl třást jako puding. Dort necháme vychladnout v otevřené troubě, následně dáme na pár hodin chladit do lednice.
4
Hotový dort zdobíme dle příležitosti, třeba Vánočně:-)

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: