• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Rybízový čaj
Napište svůj komentář k receptu

Rybízový čaj

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rybízový čaj
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg cukr
    • 2
      dl hnědý rum
    • 5
      hřebíček
    • 0,50
      ks skořice
    • 1
      kg rybíz Červený
    • 1
      kg ovoce (Jahody, maliny)

Postup přípravy receptu

1
Všechny suroviny smícháme a pečeme v troubě asi 30 minut. Pak naložíme do skleniček a sterilizujeme 20 minut při 80 °C. Po otevření skleničky dáme do hrnečku dle své chuti a zalijeme vodou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rybízový žmolenkový koláč

Rybízový žmolenkový koláč

Rybízový linecký koláč

Rybízový linecký koláč

Rybízový sirup

Rybízový sirup

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • nnln | 21. 6. 2011 19:51

    to nevypadá vůbec špatně! Každý rok rybíz jíme, pečeme koláče, zavařujeme, děláme marmeládu i šťávu a stejně ho všecek neupotřebíme.. že by konečně? ;-) Ale nepřipeče se to k tomu plechu? nebo dát pečící papír?

  • recepty73
    recepty73 | 21. 6. 2011 19:17

    ...výborný, dělám každoročně!

  • Stáňa V | 7. 8. 2006 13:45

    Paní Radko , bez rumu jsem to nikdy nezkoušela. V tom množství ty 2dl rumu nejsou cítit naopak v zimě si do čaje někdy i přidáme rumík.Paní Ivo jsem ráda, že se Vám povedl a jste spokojená s výsledkem. Já ten čas pečení teď už odhadují, záleží na ovoci, které přidáte, jak je měkké. Je vidět, že jste šikulka, když jste pokračovala s dušením do měkka. Moje chyba měla jsem to napsat. Já dělám vždy několik várek najednou.

  • Radka Albrechtová | 6. 8. 2006 19:05

    Může se udělat i bez rumu?

  • Ivana Přikrylová | 4. 8. 2006 22:02

    Včera jsem tento recept vyzkoušela a můžu všem doporučit. Udělala jsem kombinaci rybízu, ostružin a meruněk. V receptu je uvedena doba pečení 30 minut, ale není uvedeno na kolik stupňů. Já jsem to pekla nejprve 30 min. na 190 C, ale ovoce bylo ještě polosyrové, tak jsem ho pekla ještě dalších 30 min. a už to bylo přesně ono.

  • Květoslava B. | 2. 8. 2006 19:23

    Já dělám tento čaj podobně,dříve jsem taky pekla v troubě, teď normálně povařím v hrnci na plotýnce.Naleji do sklenic, zavíčkuji a obrátím vzhůru nohama.Koření dám jen do jedné dávky, zbytek dělám bez.Manžel to pije místo sirupu, takže i když jsme byli letos ovocem přeplněni, na zimu asi nezbyde.

  • Jara | 2. 8. 2006 17:59

    Na aký stupen tí suroviny pečete v troube?

  • Ivana Přikrylová | 2. 8. 2006 09:20

    Díky za odpověď, dnes to vyzkouším a dám vědět, jak jsem byla úspěšná

  • Stáňa V | 1. 8. 2006 19:15

    Drobné ovoce dávám celé a větší (např.broskve) nakrájím na menší kousky.Případně se dá malinko podlít vodou, ale většinou si ovoce pustí vlastní šťávu. Občas během pečení zamíchejte. Hotový čaj se po zalití vodou vypije a co zbyde z ovoce sníme lžičkou. Tento čaj je na způsob ovocných čajů , které nabízí prodejný zdravé výživy.Jen není sušený, ale zavařený.

  • Ivana Přikrylová | 1. 8. 2006 16:13

    Ještě se chci zeptat: to ovoce předem rozmixujeme a případně propasírujeme, nebo ho pečeme celé?

  • Ivana Přikrylová | 31. 7. 2006 16:38

    Skvělý nápad, zrovna nevím co s rybízem. Díky za recept a dávám za jedna.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nápoje Ledový čaj
Nápoje Červenec Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hnědý rum Hřebíček Ovoce Rybíz Skořice
Podělte se s přáteli o recept

Mohlo by vám zachutnat

Sendvič s tuňákem

Sendvič s tuňákem

Sádlovky - recept po babičce

Sádlovky - recept po babičce

Dvoubarevný smetanový piškotový dort

Dvoubarevný smetanový piškotový dort

Pikantní kuřecí nugetky

Pikantní kuřecí nugetky

Rebarborový koláč s pudingem

Rebarborový koláč s pudingem

Sýrovo-smetanové zapékané řízky

Sýrovo-smetanové zapékané řízky

Švestkové buchty s drobenkou

Švestkové buchty s drobenkou

Škvarkové placky s jogurtem

Škvarkové placky s jogurtem

Dršťková polévka I.

Dršťková polévka I.

Doporučujeme

25 minut
Salát se sýrem, fazolkami, čočkou a špenátem

Salát se sýrem, fazolkami, čočkou a…

10 minut
Melounový nanuk

Melounový nanuk

10 minut
Rychlá ředkvičková pomazánka

Rychlá ředkvičková pomazánka

5 minut
Bylinkovo-octová marináda

Bylinkovo-octová marináda

30 minut
Hamburger podle Pohlreicha

Hamburger podle Pohlreicha

40 minut
Kachní prsa na meruňkách

Kachní prsa na meruňkách

40 minut
Pizza bolognese

Pizza bolognese

20 minut
Tatarský biftek podle časopisu F.O.O.D.

Tatarský biftek podle časopisu F.O.O…

Bazar
Brabantia Konvice na čaj T-Time, zelená - použité Brabantia Konvice na čaj T-Time, zelená - použité Více info
Bambusové sítko na sypané čaje 5cm- SKLADEM Bambusové sítko na sypané čaje 5cm- SKLADEM Více info
Krásná sada na čaj-kávu Krásná sada na čaj-kávu Více info
LEVANDULOVÁ LUXUSNÍ SADA PYRAMIDOVÝCH ČAJŮ LEVANDULOVÁ LUXUSNÍ SADA PYRAMIDOVÝCH ČAJŮ Více info

Poslední sledované recepty

51
Borůvkový koláč II. - jednoduchý a výborný
Borůvkový koláč II. -…
43
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
39
Cuketa plněná mletým masem
Cuketa plněná mletým…
35
Těsto na palačinky
Těsto na palačinky
35
Rybízová marmeláda
Rybízová marmeláda

Zajímavé články

Špíz ze spíže? Vyzkoušejte masový špíz s paprikou
Špíz ze spíže? Vyzkoušejte masový špíz s paprikou
Jídlo jako kosmetický pomocník: 11 potravin, které vám zajistí krásnou pleť
Jídlo jako kosmetický pomocník: 11 potravin,…
Variace na jahodový džem: s mangem, chilli, vanilkou i bez vaření
Variace na jahodový džem: s mangem, chilli,…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Cyril a Metoděj: Věrozvěsti, kteří šířili víru a okurky
Cyril a Metoděj: Věrozvěsti, kteří šířili víru a…
AHA.cz Erbová na Maledivách vzteky bez sebe: Prosím! Už stačí!

Erbová na Maledivách vzteky bez sebe: Prosím! Už stačí!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Jak dopadlo testování online nákupů na Košík.cz?

Vyzkoušeli jste: Jak dopadlo testování online nákupů na Košík.cz?

Dáma.cz Masturbace už není hříšná: Kde a jakým způsobem se nejčastěji ukájíme?

Masturbace už není hříšná: Kde a jakým způsobem se nejčastěji ukájíme?

Blesk pro ženy Jablko nepadlo daleko od stromu! Dcery nejkrásnějších modelek zastiňují své matky

Jablko nepadlo daleko od stromu! Dcery nejkrásnějších modelek zastiňují své matky

Ženy.cz Pryč s černou, odvažte se! 8 nejhezčích plus size outfitů na jaro

Pryč s černou, odvažte se! 8 nejhezčích plus size outfitů na jaro

Blesk.cz Hororový závěr dovolené Missky Fajksové: Stát se tohle v Asii, tak mi hrábne, prozradila!

Hororový závěr dovolené Missky Fajksové: Stát se tohle v Asii, tak mi hrábne, prozradila!

SportRevue.cz 18 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je Pavel Nedvěd

18 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je Pavel Nedvěd

Maminka.cz Tohle že je máma 5 dětí? Známá fitness trenérka ukázala své tělo 9 týdnů po porodu dvojčat

Tohle že je máma 5 dětí? Známá fitness trenérka ukázala své tělo 9 týdnů po porodu dvojčat

Blesk Horoskopy Ravenova červencová věštírna: Zlepší se to?

Ravenova červencová věštírna: Zlepší se to?

Abecedazahrady Jak správně zamrazit bylinky, aby neztratily barvu a chuť

Jak správně zamrazit bylinky, aby neztratily barvu a chuť

Další doporučené recepty:

Rybízová šťáva za studena
Rybízová šťáva za studena
Rybízové víno II.
Rybízové víno II.
Rybízovo-angreštový koláč
Rybízovo-angreštový koláč
Rybízový dort s tvarohem
Rybízový dort s tvarohem
Rybízový koláč
Rybízový koláč
Rybízový koláč
Rybízový koláč
  • Recepty.cz
  • Rybízový čaj
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí