Zapečené kuřecí závitky II.

moje hodnocení:

4,8

hodnotilo: 11
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Merry

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nejdříve si připravíme hmotu, kterou budeme následně plnit řízečky. Na kousky pokrájený rohlík rozmočíme ve smetaně než se řádně nasákne, nakrájíme na kostičky slaninu a cibulku. Část slaniny odložíme a zbytek osmahneme na pánvičce společně s cibulkou. Slaninu s cibulí přidáme do mísy s rozmačkanými rohlíky a řádně zamícháme. Dále okořeníme podle chuti a necháme chvíli odležet.
2
Mezitím si nachystáme řízky, které ořežeme a pořádně vyklepeme. Na každý řízek dáme asi lžíci uleželé hmoty a aby nám to drželo řízek spíchneme párátkem. Nachystáme si pekáč, ktretý vymažeme olejem a poklademe závitky. Plný pekáč posypeme zbytkem slaniny a zvrchu opět lehce polejeme olejem (já dávám olivový). Dáme do trouby a pomalu pečeme asi 25-30 min., podle barvy řízků uvidíme kolik času ještě potřebují.
3
Nakonec ještě všechny závitky posypeme strouhaným sýrem a necháme pár minut dojít. Nádivka, která zbyde je moc dobrá a proto ji také opeču a přidávám na talíř.
4
To vše podávám s bramborem.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • bulterierka2
    bulterierka2 |

    19. 1. 2014 09:06

    skvělý recept rodině chutnal nejvíc s opečenými bramborami, tatarkou a salátkem

  • Zuzka
    Zuzka |

    27. 6. 2011 09:07

    Moc dobrá nádivka, přidala jsem špetku muškátového květu a místo olivového oleje jsem pokladla bylinkovým máslem... Ani jsem nemusela maso, jen jsem pořád uždibovala tu upečenou nádivku...

  • lkadlecova
    lkadlecova |

    15. 5. 2011 19:17

    Ahoj bylo to vynikající. Manželovo rodiče si moc pochutnali a manžel se jen olizoval. Místo smetany jsem dala mléko a přidala pažitku a bylo to bombastické. Děkuji za vynikající recept. dávám 1*

  • Mášenka M
    Mášenka M |

    23. 4. 2011 17:26

    Moc dobré to bylo, přimíchala jsem do náplně šnytlík a ten nápad s krájením na studenou mísu se mi moc líbí.

  • Irča Š.
    Irča Š. |

    19. 10. 2010 21:40

    naprostá mňamka,celá manželova rodinka se olizovala až za ušima

  • Simča Sládková
    Simča Sládková |

    23. 3. 2009 00:02

    Ještě poznámečka: Pokud by vám náááááhodou nějaký závitek zbyl, tak ho klidně nechte vychladnout a nakrájejte ho na plátky na studenou mísu - je výborný i takto.

  • Simča Sládková
    Simča Sládková |

    21. 3. 2009 14:28

    Závitky byly jedinečné, máme moc rádi kuře s nádivkou, ale celé kuře už moc nekupuji. (Jeho pečení trvá zbytečně dlouho proti plátkům.) Závitky jsem nejprve osmahla na pánvi, aby se zatáhly a pak teprve dodělala v troubě. A jelikož jsem plátky měla od včera naložené v marinádě (olej + citr. šťáva + sůl + česnek), byly závitky hotové zhruba stejně rychle, jako rýže, kterou jsem v troubě také dusila. Dávám za 1!

  • Petra Labancová
    Petra Labancová |

    30. 8. 2008 18:11

    Vynikajuce! Mala som tu dnes svokrovcov a jedlo malo velky uspech /dokonca svokra/tchyne si pytala recept/. Nabuduce skusim aj z morcacieho/krutiho masa. Dakujem Barborke za super recept.

  • Martina Pokorová
    Martina Pokorová |

    15. 3. 2008 12:58

    Jídlo bylo vynikající.Pochválila ho i babička,která přijela na návštěvu a to pracuje jako kuchařka :-).

  • Barbora Pflugová
    Barbora Pflugová |

    20. 5. 2006 14:46

    Smetanu dávám normální na vaření, buď od Ramy, nebo ve žlutým kelímku(omáčkovou). Jsem ráda, že Vám chutnalo!!!

  • Zdena z JM
    Zdena z JM |

    16. 5. 2006 06:31

    Je to vynikající.Nádivku jsem všechnu upotřebila do závitků.Na každý plátek jsem dala tak 2 lžíce a plátek jsem jen přehla a sepla párátkem.Ihned posypala sýrem a na každý závitek položila 2 plátky anglické slanina.Podlila jsem trochou vývaru. Dávám jedničku.

  • Jana Kutačová
    Jana Kutačová |

    13. 5. 2006 11:37

    Smetana má být sladká ,ke šlehání nebo zakysaná?Děkuji