Zapečené kuřecí s tatarkou

moje hodnocení: 0

0.0

hodnotilo: 0
doba přípravy: 75 minut
počet porcí: 6 porce
počet kalorií: neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g špek
    • 2
      plátek máslo
    • 2
      ks cibule
    • 1
      kg kuřecí prsa
    • 300
      g šunka
    • 1
      sklenice tatarská omáčka
    • 1
      balení plátkový sýr
    • pepř mletý
    • podravka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Prsa očistíme, rozpůlíme na půl a okořeníme podravkou a pepřem (já osobně používám 7 pepřů od Vitany). Cibuli nakrájíme na půl kolečka, špek na kostičky, z másla ukrojíme 2 plátky.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Do zapékací mísy dáme 2 plátky másla, zasypeme špekem, nakrájenou cibulí a obložíme masem. Opět nasypeme cibuli a dáme 2. vrstvu masa. Dáme poslední vrstvu cibule. Na to dáme šunku na plátky a plátkový sýr. Nakonec dáme vrstvu tatarky po celé ploše.

RADA: VIDEO, jak naporcovat celé kuře

3
Nezakrytou mísu dáme do předem vyhřáté trouby na 200 °C na 30 min. Poté necháme na 15 min dojít na 100 °C. Pokud se Vám vytvoří tmavší vrstva nahoře nezoufejte, je to to nejlepší na jídle :)

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.