• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Velikonoce
    • Recepty.cz
    • Ostružinový řez
    Napište svůj komentář k receptu

    Ostružinový řez

    autor: Anicka59
    0.0
    moje hodnoceni
    4.0
    hodnotilo: 5
    doba přípravy: 120 minut
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Ostružinový řez
    Ostružinový řez
    Ostružinový řez
    Ostružinový řez
    Ostružinový řez
    Ostružinový řez
    Ostružinový řez
    Ostružinový řez
    Ostružinový řez
    7fotografií
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    36 porce
      • 8
        ks vejce
      • 550
        g cukr krystal
      • 260
        g polohrubá mouka
      • 2
        lžíce olej
      • 2
        lžička prášek do pečiva
      • 2
        lžíce kakao
      • 250
        g hera máslová příchuť
      • 2
        balení vanilkový pudink
      • 600
        g ostružiny
      • 500
        ml voda
      • 150
        g čokoláda na vaření
      • 80
        g tuk 100% např Iva
      • 1
        ks šlehačka
      • 36
        ks cukrářské zdobení nebo cukrové drobné květy

    Postup přípravy receptu

    1
    Bílky se 150 g cukru ušleháme na tuhý sníh, přidáme 1 lžíci oleje a 130 g polohr. mouky smíchané s 1 lžičkou kypřícího prášku.
    2
    Žloutky utřeme se 130 g cukru do pěny, přidáme kakao, 1 lžíci oleje a 130 g polohr. mouky smíchané s 1 lžičkou kypřícího prášku.
    3
    Na plech vyložený papírem na pečení děláme z tmavého těsta kopečky a na ně rozetřeme bílé těsto a pečeme na 200°C asi 20 minut.
    4
    Ostružinová náplň:
    5
    Ostružiny, 250 g kryst. cukru a 400 ml vody přivedeme k varu a vaříme 5 minut. Poté scedíme a scezené a vymačkané ostružiny rozetřeme na vychládlý plát.
    6
    Ve 100 ml vody rozmícháme 2 vanilkové pudinky a vlijeme do ostružinové vody a za stálého míchání uvaříme husté želé.
    7
    Do vyšlehané Hery zašleháme 2/3 vychlazeného želé a 1/3 teplého želé rozetřeme na ostužiny, které máme na plátu. Potom dáme růžovou náplň a zarovnáme.
    8
    Čokoládu rozpustíme se 100% tukem a polijeme řez. Pak ozdobíme kopečkem šlehačky a posypeme cukrovými drobnými kvítky nebo jinou drobnou ozdobou.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Ostružinový dort (řez) se smetanovým krémem

    Ostružinový dort (řez) se smetanovým…

    Ostružinový koláč

    Ostružinový koláč

    Ostružinový dezert

    Ostružinový dezert

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • janatka | 4. 9. 2018 22:39

      Dostala jsem velké množství ostružin. Tak co teď s nimi. Do mrazáku na zimu, marmeládu a také nějaká dobrá buchta. A ejhle, super recept. Mám upečeno, zítra přidám fotky, ještě se chladí. Jinak moc děkuji za suprový recept. :D

    • Anicka59 | 19. 8. 2014 17:36

      Děkuji

    • ja
      ja | 18. 8. 2014 19:17

      zajímavé

    • Gita
      Gita | 18. 8. 2014 08:10

      Teda Aničko, máš je náádherné, mňam mňam :-) :-)

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Nejlepší dezerty
    Moučníky Červenec Srpen Pečení Oslava Návštěva Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda na vaření Cukr krystal Cukrářské zdobení Hera Kakao Olej Ostružiny Polohrubá mouka Prášek do pečiva Šlehačka Tuk Vanilkový pudink Vejce Voda
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Housky

    Housky

    Zapečené buřty s nivou a cibulí

    Zapečené buřty s nivou a cibulí

    Bostonské krémové mufiny

    Bostonské krémové mufiny

    Česnekové knedlíčky (nočky) ze strouhanky

    Česnekové knedlíčky (nočky) ze…

    Hlíva v těstíčku

    Hlíva v těstíčku

    Vylepšené rafaello řezy

    Vylepšené rafaello řezy

    Pekingské zelí se zálivkou / salát

    Pekingské zelí se zálivkou / salát

    Americký dýňový koláč

    Americký dýňový koláč

    Třešňové blondies

    Třešňové blondies

    Doporučujeme

    180 minut
    Tlačenka s vařenými vejci

    Tlačenka s vařenými vejci

    150 minut
    Hovězí po burgunsku

    Hovězí po burgunsku

    50 minut
    Pstruh na čekankovém risottu

    Pstruh na čekankovém risottu

    15 minut
    Chřestový salát s kozím sýrem

    Chřestový salát s kozím sýrem

    Karbanátky z pohanky, červené čočky a mrkve

    Karbanátky z pohanky, červené čočky a…

    60 minut
    Bramborové vdolky se skořicí

    Bramborové vdolky se skořicí

    45 minut
    Brownies

    Brownies

    55 minut
    Red velvet dort

    Red velvet dort

    Poslední sledované recepty

    27
    Jednoduchá rajská omáčka
    Jednoduchá rajská omáčka
    24
    Segedínský guláš
    Segedínský guláš
    23
    Palačinky
    Palačinky
    22
    Vepřový guláš
    Vepřový guláš
    21
    Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
    Nejlepší sekaná na světě…

    Zajímavé články

    Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču si zamilujete!
    Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču…
    Farmářské trhy: Průvodce nákupem a recepty nejen na víkend
    Farmářské trhy: Průvodce nákupem a recepty nejen…
    Nejkrásnější mechové dorty a další jarní dezerty inspirované přírodou
    Nejkrásnější mechové dorty a další jarní dezerty…
    Báleše: Znáte specialitu kraje, který byl předlohou Joži Uprky?
    Báleše: Znáte specialitu kraje, který byl…
    Recepty ze školní jídelny, které si pamatuje každý: V tomto podání byste je milovali!
    Recepty ze školní jídelny, které si pamatuje…

    Sledujte nás

    AHA.cz Zrada, kterou Bohdalová nikdy neodpustila: Hodně silné kafe!

    Zrada, kterou Bohdalová nikdy neodpustila: Hodně silné kafe!

    AHA.cz Krampol poprvé o nové lásce: Ve dvou se žije líp

    Krampol poprvé o nové lásce: Ve dvou se žije líp

    AHA.cz Deník Aha! 15.4.2021

    Deník Aha! 15.4.2021

    Dáma.cz 109 let od zkázy Titanicu: Při natáčení filmu málem zemřela Kate Winslet

    109 let od zkázy Titanicu: Při natáčení filmu málem zemřela Kate Winslet

    Dáma.cz Sako pro všechny typy postav: Z 50 kousků si vyberou boubelky i modelky!

    Sako pro všechny typy postav: Z 50 kousků si vyberou boubelky i modelky!

    Ženy.cz Inspirace z Instagramu: Dvojitý denim je letošní velký hit, jak ho nosit?

    Inspirace z Instagramu: Dvojitý denim je letošní velký hit, jak ho nosit?

    Maminka.cz Jak přežít období vzdoru? Chce to trpělivost, empatii a nadhled

    Jak přežít období vzdoru? Chce to trpělivost, empatii a nadhled

    Reflex.cz Marek Stoniš: Patrisse Cullorsová a Mikuláš Minář - konec dobrý, všechno dobré

    Marek Stoniš: Patrisse Cullorsová a Mikuláš Minář - konec dobrý, všechno dobré

    E15.cz Útěk z města rovnou do lesů. Nízké Tatry nabízejí skandinávský minimalismus

    Útěk z města rovnou do lesů. Nízké Tatry nabízejí skandinávský minimalismus

    Abecedazahrady Skleníky a pařeniště: Jak je plně využít po celý rok

    Skleníky a pařeniště: Jak je plně využít po celý rok

    Další doporučené recepty:

    Ostružinový džem s jahodami
    Ostružinový džem s jahodami
    Ostružinový koláč
    Ostružinový koláč
    Ostružinový koláč s broskvemi
    Ostružinový koláč s broskvemi
    Osvěžující jogurtový koláč
    Osvěžující jogurtový koláč
    Osvěžující nápoj
    Osvěžující nápoj
    Osvěžující ovocný dort
    Osvěžující ovocný dort
    • Recepty.cz
    • Ostružinový řez
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí