Ostružinový džem s jahodami

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: TheKacabi

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g cukr
    • 1
      lžička kyselina citronová
    • želírovací prostředek želírfix 2:1
    • 1000
      g ostružiny
    • 200
      g jahody

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Postup závisí od toho, zda chcete mít v džemu kousky jahod a zda vám vadí semínka.
2
Omyté ostružiny a jahody poduste a krátce povařte. Pak rozmixujte a přepasírujte přes jemné sítko, abyste se zbavili semínek. Připraví vás to asi o pětinu až čtvrtinu váhy ostružin.
3
V případě, že chcete mít v džemu kousky jahod, nejprve poduste a rozmixujte ostružiny, propasírujte. Pak přidejte jahody a krátce povařte - pak můžete trochu rozšťouchat šťouchadlem na brambory.
4
Samozřejmě nemusíte pasírovat, pokud vám nevadí semínka, v tom případě stačí 800 g ostružin.
5
Přidejte kyselinu citronovou, vmíchejte želírfix a cukr.
6
Cukru dejte alespoň 500 g, záleží ale na vaší chuti a na kyselosti ostružin, takže můžete dát trochu víc.
7
Za stálého míchání 1-2 minutky povařte a plňte do čistých, suchých sklenic. Před zavíráním očištěte závity (pokud se je vám povedlo upatlat jako mně) a zavřete. Obraťte dnem vzhůru alespoň na 5 minut.
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Jahody Kyselina citronová Ostružiny Želírovací prostředek

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Abecední seznam: