Ostružinovomalinový ovesný koláč

moje hodnocení: 0

0.0

hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: 8 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Redakce

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto:
    • 2
      hrnek vločky rozemleté
    • 160
      g třtinový cukr
    • 1,5
      lžička prášek do pečiva
    • 1
      špetka sůl
    • 0,5
      hrnek mléko nejlépe ovesné
    • 70
      g rozpuštěné máslo
    • 1
      lžička skořicový cukr
    • 2
      ks vejce
  • Náplň:
    • 250
      g ostružiny
    • 250
      g maliny
    • 2
      lžíce třtinový cukr
    • 1
      lžíce citronová šťáva
    • 2
      lžíce červené víno
  • Na ozdobu:
    • maliny
    • ostružiny

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vločky si rozmixujte na menší kousky. Trochu si odsypejte stranou na pozdější vysypání formy. V míse utřete máslo s cukrem a přidejte rozemleté vločky. Promíchejte a rukama zpracujte dohromady na drobenku. Část si odeberte stranou na posyp. Ke zbytku drobenky přidejte prášek do pečiva, dvě rozšlehané vejce, půl hrnku mléka, špetku soli a skořicový cukr. Vše společně promíchejte a nechte chvilku odstát.

RADA: Recepty na další neodolatelné koláče!

2
Mezitím si připravte ovoce. Maliny s ostružinami posypte cukrem, přidejte citrónovou šťávu a červené víno. Opatrně zamíchejte a pár minut povařte. Vymažte si máslem formu, ve které budete koláč péct. Vysypejte ji ovesnými vločkami, které jste si ponechali stranou a vlijte těsto. Dejte do trouby a pečte cca 20 minut na 170°C, dokud těsto nezačne zlátnout.
3
Pak ho vyndejte a potřete ovocnou náplní, posypejte zbylou drobenkou a dejte znovu péct na 180 °C dalších 20 min. Koláč by měl být zlatý a křupavý. Po upečení vyndejte koláč z trouby a nechte vychladnout. Před podáváním ozdobte čerstvými malinami a ostružinami.

RADA: Vychytávky, které využijete nejen při pečení sladkého!

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.