Zapečené kuřecí v bramborákové směsi

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 45 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: nechci

Suroviny

Vložit do nákupu
  • bramborový základ
    • 4
      ks brambory Větší
    • 1
      ks cibule střední
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      ks vejce menší
    • 1
      hrst majoránka
    • 1
      dl olej
  • masová náplň
    • 1
      ks kuřecí prsa
    • 2
      plátek anglická slanina
    • 2
      lžíce majonéza
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka mletá sladká paprika
    • 2
      špetka koření na kuře
  • Zásyp
    • 250
      g tvrdý sýr
    • 1
      ks jarní cibulka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Nastrouháme brambory na hrubo, osolíme, opepříme, přidáme na drobno nasekanou cibuli, majoránku, vejce a česnek. Namícháme klasické těsto na bramboráky a přidáme do těsta olej, aby se těsto v misce prosmažilo a nebylo vyschlé.
2
Nakrájíme kuřecí maso na malinké kousíčky, osolíme, opepříme,přidáme koření na kuře a osmahneme společně s nadrobno nakrájenou anglickou na pánvičce. Když je maso osmahnuté, vmícháme majonézu a necháme prohřát.
3
Nastrouháme si sýr na hrubo, nakrájíme jarní cibulku. Smícháme.
4
Těsto na bramboráky dáme do olejem vymazaných mističek nebo libovolných zapékacích nádob. Rozprostřeme do nepříliš tlusté vrstvy, aby se těsto propeklo jako bramborák. Na těsto rozprostřeme připravenou kuřecí směsku a dáme zapéct do předehřáté trouby (250°C) na cca 20 minut (kontrolujeme, jestli těsto už hnědne jako bramborák).
5
Pokud je těsto propečené, vyndáme misky, zasypeme směsí sýra a jarní cibulky a necháme zpět v troubě lehce rozpustit sýr (není nutné, pokud nemáte rádi rozteklý sýr, do trouby už nedávejte).
6
Servíruji přímo v miskách, lze vyklopit i na talířek.
7
Dobrou chuť!

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.