Zapečené kuřecí řízečky s houbami a smetanou

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 12
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Jana Hamalova

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na pekáček dáme trochu oleje, poklademe na plátky nakrájenou cibulí, dále poklademe plátky uzeného bůčku, houby a na to dáme osolené a okořeněné řízky. Zalijeme smetanou, přikryjeme pekáček buď alobalem nebo druhým pekáčkem a dáme do trouby péct. Zapékáme asi 3/4 hodiny - hlídáme. Když jsou řízky měkké odstraníme alobal a necháme maso zrůžovět. Pokud se nám smetana vyvařila, můžeme dolívat.
2
Podáváme s brambory.
Použité ingredience v tomto receptu: Čerstvé houby Cibule Koření Kuřecí maso Olej Smetana Sůl Uzený bůček
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • airin
    airin |

    20. 10. 2016 13:40

    Moc dobré, ale příště bych dala nejdřív péct cibulku se slaninou/bůčkem, pak bych přihodila houby a zase nechala chvíli péct, a maso a smetanu až na poslední půlhodinku. I podle originálního receptu to bylo moc dobré, měli jsme k tomu rýži a všichni chválili.

  • borůvka
    borůvka |

    29. 5. 2016 17:24

    Dneska zkusíme udělat na večeři ! Určitě to bude dobrota !? :-) <3

  • borůvka
    borůvka |

    29. 5. 2016 17:24

    Dneska zkusíme udělat na večeři ! Určitě to bude dobrota !? :-) <3

  • Mila Tischer
    Mila Tischer |

    25. 9. 2012 13:38

    Diky tomu, ze se letos primo topime v houbach, a ja uz nevim, co s tema houbama mam delat, narazila jsem na tento moc dobry recept. Prave prisla z lesa, cerstve houby v kosi, ostatni ingredience mam tez, (krome bucku), tak jsem misto bucku dala anglickou slaninu, mam pocit, sluzbu udelal stejnou. Je to fakt dobry jidlo. Jelikoz mam namrazeny kvanta hub, budu delat i z mrazenejch. Davam za 1.

  • Monika
    Monika |

    6. 1. 2008 12:52

    Před chvilkou jsme dojedli, opravdu výborné. akorát příště dám míň oleje, ten bůček pustí šťávy dost. dávám 1!

  • Hana Rožníčková
    Hana Rožníčková |

    12. 11. 2006 18:22

    Milý Anonyme, vy tohle jídlo jíte každý den??? To se nedivím, že cholesterol a kalorie letí....Myslím, že jednou za čas to neuškodí a hlavně - 150g bůčku, kolik asi vyjde na každého???

  • Anonym
    Anonym |

    12. 11. 2006 14:51

    Bůček a smetana, ... kalorie a cholesterol letí nahoru.

  • Anna
    Anna |

    12. 11. 2006 11:57

    Toto jídlo jsem zkoušela před 3 dny, bylo moc dobré a doma rodince chutnalo. Takže zopakuju brzo.

  • Anka
    Anka |

    9. 11. 2006 14:58

    Dělám to z vepřového masa a místo hub dám podušené papriky a rajčata a syrové brambory na plátky na dno pekáčku a také nahoru,ale dnes zkusím ten váš recept,určitě bude taky výborný.

  • Dana
    Dana |

    6. 11. 2006 14:32

    Ještě lepší je dát syrové brambory nakrájené na plátky přímo na maso. Dá se dělat i maso vepřové tímto způsobem, jen se peče trochu déle. Jde dělat i v remosce.

  • Zdeňka
    Zdeňka |

    7. 10. 2006 20:11

    Dnes jsme měli k obědu a všem moc chutnalo.Výborný recept,díky,dávám za 1.

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    6. 10. 2006 07:43

    Úplně jsem tuto "krásu" přehlídla!! Ta fotografie je perfektní a ještě určitě perfektnější ta skutečnost! Musím určitě brzo vyzkoušet !!

  • Michaela K.
    Michaela K. |

    5. 10. 2006 19:30

    přímo výborné!!! Dneska jsem to udělala a zařadila jsem si ho mezi top recepty. Opravdu stojí za to. :)

  • Jana
    Jana |

    25. 9. 2006 16:04

    Lucko, zvojtila jsem to.Houby přijdou na ten bůček a na něj teprve řízky. Dík za upozornění. Prosím kuchařku o opravu. Děkuji moc. Jana H.

  • Lucie Harcová
    Lucie Harcová |

    25. 9. 2006 10:37

    Nějak jsem nevyčetla, kdy se přidají ty houby, jestli hned na začátku pečení nebo v průběhu a na kterou vrstvu se pokládají, hned na cibuli nebo na kuřecí řízky ?