Jemné kuřecí závitky

moje hodnocení:

4,3

hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      plátek kuřecí maso prsa
    • lučina Bílá
    • 100
      g moravské uzené Nebo debrecínky
    • pórek Kousek
    • 1
      ks rajče
    • 1
      ks mrkev Menší
    • 2
      stroužek česnek
    • cibule
    • olivový olej Nebo máslo
    • sušená nať
    • podravka
    • zázvor
    • 1
      lžíce zakysaná smetana Nebo bílého jogurtu

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kuřecí prsa mírně naklepeme, jemně posypeme podravkou, položíme na ně plátek moravského uzeného nebo debrecínky, namažeme částí lučiny, přidáme nadrobno pokrájený kousek rajčete, mrkve a pórku, posypeme usekaným stroužkem česneku. Zavineme a převážeme nití. Půlku cibule pokrájíme, osmahneme na másle, potom vložíme závitky a po povrchu je krátce osmahneme, podlijeme vodou, přidáme zbytek rajčete, mrkve, cibule a česneku a sušenou zaleninovou nať a upečeme v troubě.
2
Měkké závitky vyjmeme, nitě odmotáme (závitek drží krásně pohromadě, kdo chce, může ze závitků nakrájet plátky), šťávu propasírujeme a zamícháme do ní zbytek lučiny, lžíci zakysané smetany nebo jogurtu.
3
Podáváme s rýží, která skvěle chutná, když se do ní pře dovařením zamíchá ještě trocha nadrobno pokrájené zeleniny.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Simča S.
    Simča S. |

    30. 5. 2011 14:34

    Bylo to výborné, vřele doporučuji. Vzhledem k alergii na rejčata jsem je vynechala a nahradila plátky žampionů, le jinak to bylo super. Šťáva, zahuštěná Lučinou byla jemná a moc dobrá. Podávala jsem s rýží a mrkvovým salátem.

  • veronika kuchařová
    veronika kuchařová |

    14. 2. 2009 13:01

    Moc dobré!Ta Lučina s tím opravdu udělala zázraky!Omáčku je lepší trochu zahustit

  • Ivana Přikrylová
    Ivana Přikrylová |

    21. 12. 2006 22:17

    Zní to lákavě, ta lučina tam určitě udělá své.