Jemné palačinky z acidofilního mléka

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: 1 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      ml podmáslí , acidofilní mléko či kefír
    • 1
      ks vejce
    • 60
      g hladká mouka dle hustoty těsta, cca
    • sůl - špetka
    • 1
      lžíce vanilkový cukr
    • olej na smažení
  • Dále dle chuti
    • skořice - mletá
    • strouhaný kokos
    • kakao
    • zakysaná smetana nebo jogurt, šlehačka, zmrzlina...

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Acidofilní mléko smícháme s vejcem, cukrem, solí, moukou a vše vymícháme v hladké řidší těstíčko, které se nám bude dobře rozlévat po rozpálené pánvi s trochou oleje. Množství mouky se může lišit podle hustoty mléka a jelikož v ingrediencích chybí acidofilní mléko, zadal jsem tedy podmáslí i kefír, jelikož jsou to v podstatě všechno kyselá mléka, která dodají palačinkám jemnost.
2
Smažíme z obou stran dozlatova, neobracíme dřív, než je osmaženo, aby se nám palačinky zbytečně netrhaly. Z uvedeného množství budou 3-4 palačinky. Záleží na velikosti pánve a tloušťce palačinky.
3
Dozdobíme dle vlastní chuti a fantazie.
4
Těsto můžeme také ochutit například skořicí, kakaem, kokosem.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Abecední seznam: