• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Valentýn
  • Recepty.cz
  • Celozrnné sušenky
Napište svůj komentář k receptu

Celozrnné sušenky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 14
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Celozrnné sušenky
Celozrnné sušenky
Celozrnné sušenky
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      hrnek mandle
    • 1
      hrnek vločky
    • 1
      hrnek celozrnná mouka
    • 0,50
      hrnek rostlinný olej
    • skořice
    • sůl
    • prášek do pečiva
    • marmeláda
    • 0,30
      hrnek med

Postup přípravy receptu

1
Mandle a vločky rozmixujeme a smícháme s moukou ,špetkou soli, skořicí a práškem do pečiva. Pak přidáme olej a med a dobře promícháme.
2
Z těsta tvoříme hrudky, které klademe na plech - buď vymazaný nebo vyložený pečícím papírem. Do hrudek uděláme prstem ďolík, který vyplníme marmeládou. Dáme péct do středně vyhřáté trouby.
3
<BR>Recept jsem dostala od kamarádky, která se zajímá o zdravou výživu a tyhle sušenky jsou opravdu výborné!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Celozrnné dalamánky

Celozrnné dalamánky

Celozrnné lívanečky s fíky

Celozrnné lívanečky s fíky

Celozrnné těstoviny s kuřecím masem, špenátem, hráškem a kukuřicí sypané sýrem

Celozrnné těstoviny s kuřecím masem,…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • axel01 | 4. 5. 2014 03:49

    Podle mého názoru je lepší dát tam tak poloviční množství oříšků, než je uvedeno a naopak víc dosladit, jinak jsou sušenky strašně syté, takže po pozření už člověk nemůže chodit. BIO recept mi to moc nepřipomínalo, právě díky tomu, že to rozhodně nebyla lehká svačinka :D Takže oříšků, vloček k poměru mouky spíš ubrat, naopak bych přidala slazení - třeba javorový sirup, med byl takový nic moc. Ono je asi lepší mít sušenky, kterých si člověk dá pár, než mít takové, které zasycují tak moc, že jsou místo snídaně, tedy to je můj názor. Jistě budou sušenky dost syté i potom, co se ubere. Každopádně ještě někdy si je zkusím udělat, recept to není špatný, jen pro každého ke přizpůsobení...

  • axel01 | 4. 5. 2014 03:49

    Podle mého názoru je lepší dát tam tak poloviční množství oříšků, než je uvedeno a naopak víc dosladit, jinak jsou sušenky strašně syté, takže po pozření už člověk nemůže chodit. BIO recept mi to moc nepřipomínalo, právě díky tomu, že to rozhodně nebyla lehká svačinka :D Takže oříšků, vloček k poměru mouky spíš ubrat, naopak bych přidala slazení - třeba javorový sirup, med byl takový nic moc. Ono je asi lepší mít sušenky, kterých si člověk dá pár, než mít takové, které zasycují tak moc, že jsou místo snídaně, tedy to je můj názor. Jistě budou sušenky dost syté i potom, co se ubere. Každopádně ještě někdy si je zkusím udělat, recept to není špatný, jen pro každého ke přizpůsobení...

  • Lenka | 8. 4. 2014 15:24

    Recept odzkoušen, chuť nezajímavá. Rodinní příslušníci sušenky odvrhli s pohledem 'hod to kachnam u rybníka'. Musím ale podotknout, že se sušenky vůbec nedrobily a byly krásně nadychane.

  • Jirka | 27. 11. 2013 21:05

    Na jakou teplotu a jak dlouho se to má péct? Dal jsem 180 a po pěti minutách byly moc:-((( Teď jsou hnědý a vyhodím je... :-( :-( :-(

  • Evina | 21. 3. 2013 13:25

    Ten recept je nesmysl, chybí tam nějaké pojivo, vejce, jogurt, strašně se to sype, nedoporučuji

  • Kateřina | 21. 3. 2013 12:51

    Naprosto stejná zkušenost, jím to lžičkou, moukou to nebude, dala jsem celozrnnou, taky nechápu :-(

  • ddd | 11. 10. 2012 15:49

    :-D Můžu se zeptat čím můžu nahradit mandle?:??

  • MMM | 6. 5. 2012 20:40

    Recept jsem si také lehce pozměnila - místo oleje bílý jogurt 3% s polotučným mlékem, místo celého hrnku mandlí jen 1/3, 1/3 oříšků a 1/3 rozinek, medu jsem dala trochu míň. A výsledek je super! :-)

  • Hanka | 4. 3. 2012 21:23

    Tak sušenky by byly moc dobré, ale už těsto se sypalo, takže jsem dolíčky na marmeládu udělat nemohla..dala jsem jí až po chvíli když se zcelily. A po upečwní se spaly skoro ještě víc..na některé jsem dala čokoládu, tak ty se daly vzít do ruky..ale ty co jsem na ně dala marmeládu, ty musim jíst lžičkou.... Nevíte co s tím? ....jo a dala jsem normální hrubou mouku..může to být tim..celozrnou neznám, tak nevim..

  • Peckulita
    Peckulita | 22. 2. 2012 08:58

    Tak jsem je udělala s mlékem a přidala jsem foto. S olejem se úplně po upečení rozpadly :-D takže je budu dělat už jen tak .. ale chuť je mňamózní :-) :-) :-)

  • Viki | 19. 2. 2012 08:09

    Tak jsem je včera upekla ale dala jsem tam mléko, a jsou dost měké, vůbec nejsou křupavé. Nevíte čím to? Asi příště bude lepší olej..:o( Ale chuťově jsou opravdu moooc dobré!!! :-P

  • Misa | 20. 7. 2011 13:35

    nemate nekdo fotku prosim? Jsem pecici zacatecnik, tak bych rada vedela, ceho mam dosahnout :-) diky moc

  • koky | 2. 6. 2011 18:23

    jak dlouho se pečou a na kolik stupňů?? děkuji

  • Japetra | 27. 2. 2011 12:01

    Sušenky jsem včera vyzkoušela - přidala jsem citronovou kůru, dala jen polovinu prášku do pečiva, byly opravdu moc dobré, dnes jdu péct znova. Děkuji za recept.

  • Ivana M. | 14. 11. 2010 16:06

    Sušenky jsem upekla na jednu "babskou" akci, použila jsem místo mandlí ořechy a přidala trochu kokosového mléka. Udělala jsem kuličky, rozplácla je a do dolíku dala švestková povidla od babičky. Byly opravdu vynikající, s olejem suché nebyly. Nebudu se bát upéct je i na Vánoce :-[ . Všichni, kdo ochutnali,chtěli recept, takže jdu rozesílat odkaz sem. :-))

  • Karolina Dvorackova | 25. 3. 2010 20:38

    Musim zmenit moje hodnoceni,..jen co se par hodin rozlezely tak zvlacneli a byli vytecne. do rana ze stolu zmizeli:)..davam za 1

  • Karolina Dvorackova | 24. 3. 2010 12:26

    Byli moc dobre, ale popravde receno, trochu suche,..misto oleje sem dala jogurt a kapku sojoveho mleka. mozna ze priste zkusim jake budou s olejem..ale dekuji za recept:)

  • Daniela Šrámková | 15. 5. 2008 20:27

    Sušenky jsou úplně úžasné, dávám všelikajé semínka co mi přijdou pod ruku, někdy i sušené brusinky. Opravdu dobrota, kterou se nebojím nabídnout i pro mému 18 měsíčnímu synkovi.

  • dania | 30. 4. 2008 13:52

    říct, že "ještě zdravější" je polovina prášku do pečiva, to je fakt sranda :) ano, samé zdravé lahůdky, jako difosforečnan disodný.

  • Petra | 31. 3. 2008 21:50

    me se testo nedrobi - zalezi asi jaky mate med, je potreba ho pripadne rozpustit ve vodni lazni. po upeceni susenky nejsou vubec tvrde, staci je pect chvili a jeste zameka je z trouby vyndat. vychladnutim ztuhnou tak akorat a do rana odlezenim jeste krasne zmeknou. marmeladu doporucuju visnouvou s celymi kousky ovoce.

  • katarina burak | 25. 2. 2008 23:25

    prave som to vyskusala, je to vynikajuce. Cesto sa trochu trusilo ale vsetko zo zdravej vyzivy sa nerobi lahko. Dakujem za recept

  • Simona Barinova | 19. 1. 2008 06:21

    Petro, moc dekuji za zdravy a chutny recept na vynikajici susenky. Pekla jsem uz ponekolikate a moc si vzdycky pochutnam. Delam taky s orechy a mlekem a jsou vyborne!

  • Petra Kopalová | 27. 10. 2007 14:36

    Na zaklade komentaru jsem pridala mleko misto oleje, sama mam rada spise kousky, takze jsem vubec nemixovala, ale chtela bych se zeptat, jak dlouho to v te troube mam nechat ? Zda se mi, zda jsem prilis nevysusila...

  • Vladkka Nováková | 1. 10. 2007 17:38

    Pokud mohu hodnotit já, tak olej je zdravější než mléko. Takže já určitě ponechám olej a vyzkouším.

  • Lenka | 1. 10. 2007 10:46

    Pekla jsem o víkendu a využila rad ostatních kuchařek a dala místo oleje mléko a jogurt a místo mandlí ořechy (mandle jsem neměla). Sušenky jsou moc dobré. Jen bych se ráda zeptala: mají být sušenky po upečení suché-křupavé nebo je máte uvnitř měkké?

  • Irena Zahoříková | 10. 7. 2007 10:21

    Pekla jsem o víkendu. Místo oleje jsem přidala bílý jogurt a místo mandlí tam nasekala ořechy. Moc dobrý recept.

  • Zuzana Vaněčková | 14. 5. 2007 21:15

    super je taky pridat kakao nebo javorovej sirup

  • Jitka D. | 9. 5. 2007 21:07

    těsto se moc drobilo........a je pravda, že bez toho oleje to bude mnohem lepší...zkusím to na 2. pokus

  • jana martanovicova | 9. 5. 2007 07:58

    včera som robila s orechmi a boli veľmi dobré

  • Lenka Bradova | 13. 3. 2007 23:01

    Ja je delam jeste zdravejsi - vubec tam nedavam olej a dam 1/2 prasku do peciva. Misto oleje dle potreby prileju nizkotucne mleko. Lzici pak uhnoucam na pecicim papire placicky. Testo je nadychane, krehoucke. Mnam.Skvely recept :-) Doporucuji.

  • Pavlína Švecová | 10. 6. 2005 19:06

    Dnes jsem je s dětmi tvořila, jsou moc dobré chuťově, ale těsto se velice rozsypávalo, tak jsem tam vyškrabala zbytek bílého jogurtu, co jsem doma měla, a už se s tím pracovalo naprosto skvěle!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla
Pokrmy Sladké Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Výjimečný den Oslava Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Celozrnná mouka Mandle Marmeláda Med Prášek do pečiva Rostlinný olej Skořice Sůl Vločky
Podělte se s přáteli o recept

Mohlo by vám zachutnat

Olejová bábovka s kakaem

Olejová bábovka s kakaem

Jablíčková rychlovka

Jablíčková rychlovka

Kapustové karbanátky s uzeninou

Kapustové karbanátky s uzeninou

Mrkvová pomazánka extra

Mrkvová pomazánka extra

Bulharská musaka -Olga

Bulharská musaka -Olga

Pastýřský koláč - Páj

Pastýřský koláč - Páj

Šlehačkový koláč s rebarborou

Šlehačkový koláč s rebarborou

Cappuccino roláda

Cappuccino roláda

Čočková polévka

Čočková polévka

Doporučujeme

5 minut
Přepuštěné máslo ghí

Přepuštěné máslo ghí

20 minut
Sekaná se slaninou a zeleninou

Sekaná se slaninou a zeleninou

45 minut
Klasická hrachová kaše

Klasická hrachová kaše

45 minut
Koblihy s vanilkovým krémem

Koblihy s vanilkovým krémem

30 minut
Květákové makarony

Květákové makarony

120 minut
Marinovaný vepřový bůček s povidly

Marinovaný vepřový bůček s povidly

40 minut
Steak s pečenou zeleninou a omáčkou z vína

Steak s pečenou zeleninou a omáčkou z…

20 minut
Uzenářský maxichleba s cibulovým salátem

Uzenářský maxichleba s cibulovým…

Bazar
Sunar Vanilkové dětské sušenky pro první zoubky 6x175g - rozbaleno Sunar Vanilkové dětské sušenky pro první zoubky 6x175g - rozbaleno Více info
Play-doh Barevné sušenky Play-doh Barevné sušenky Více info
Clementoni Kreativní pečení - Výroba sušenek Clementoni Kreativní pečení - Výroba sušenek Více info
Hrnek / dóza na sušenky Hrnek / dóza na sušenky Více info

Poslední sledované recepty

128
Australská čokoládová buchta z červené řepy
Australská čokoládová…
91
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
65
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…
59
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
42
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína

Zajímavé články

Oblíbená jídla našich prezidentů: švestkové knedlíky, párky, kung-pao i neobvyklá zelňačka
Oblíbená jídla našich prezidentů: švestkové…
Honí vás mlsná? Upečte si tradiční českou lež – trdelník
Honí vás mlsná? Upečte si tradiční českou lež –…
Lví dieta je údajně lékem na všechno, ale jen málokdo ji vydrží. V čem spočívá a je opravdu zdraví prospěšná, nebo se jí vyhnout?
Lví dieta je údajně lékem na všechno, ale jen…
Croissant: Francouzský půlměsíc, který září z pekáren celého světa. Vyzkoušejte ty nejlepší!
Croissant: Francouzský půlměsíc, který září z…
Nejlepší čaje na hubnutí: Tyto vám pomůžou spálit tuky a zrychlit metabolismus
Nejlepší čaje na hubnutí: Tyto vám pomůžou spálit…
AHA.cz Odvrácená tvář Všechnopárty: Opilý host u Šípa!

Odvrácená tvář Všechnopárty: Opilý host u Šípa!

Mimibazar 6 důvodů, proč se letos zapojit do Suchého únoru. Může mít větší vliv, než si myslíte!

6 důvodů, proč se letos zapojit do Suchého únoru. Může mít větší vliv, než si myslíte!

Dáma.cz Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život

Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život

Blesk pro ženy Nový dokument o Pamele Anderson odhaluje šokující tajemství: Co jste o hvězdě Pobřežní hlídky netušili?

Nový dokument o Pamele Anderson odhaluje šokující tajemství: Co jste o hvězdě Pobřežní hlídky netušili?

Ženy.cz Stylistka Evy Pavlové: Inspirují nás sportovně elegantní outfity princezny Diany

Stylistka Evy Pavlové: Inspirují nás sportovně elegantní outfity princezny Diany

Blesk.cz Martina Pártlová s rodinkou na Bali: Dcera (19 měsíců) vypila vodu s chemií!

Martina Pártlová s rodinkou na Bali: Dcera (19 měsíců) vypila vodu s chemií!

SportRevue.cz FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

Maminka.cz Agáta Hanychová prozradila pohlaví dítěte Jaromíra Soukupa!

Agáta Hanychová prozradila pohlaví dítěte Jaromíra Soukupa!

Blesk Horoskopy Revenův horoskop na únor: Ryby budou akční, Berani budou mít štěsí

Revenův horoskop na únor: Ryby budou akční, Berani budou mít štěsí

Abecedazahrady Hromnice jako předzvěst jara: Znáte jejich původ a tradice s nimi spojené?

Hromnice jako předzvěst jara: Znáte jejich původ a tradice s nimi spojené?

Další doporučené recepty:

Celozrnná zdravá bábovka
Celozrnná zdravá bábovka
Celozrnné dalamánky
Celozrnné dalamánky
Celozrnné lívanečky s fíky
Celozrnné lívanečky s fíky
Celozrnné špaldovo-pohankové rohlíčky
Celozrnné špaldovo-pohankové rohlíčky
Celozrnné těstoviny s avokádovým dipem
Celozrnné těstoviny s avokádovým dipem
Celozrnné těstoviny s kuřecím masem, špenátem, hráškem a kukuřicí sypané sýrem
Celozrnné těstoviny s kuřecím masem,…
  • Recepty.cz
  • Celozrnné sušenky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí