Švestková povidla bez míchání

moje hodnocení:

4,6

hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 350
      g cukr
    • 1,5
      dl ocet
    • skořice
    • badyán
    • hnědý rum
    • švestky 2,5 kg nebo rynglí

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ovoce rozpůlíme, vypeckujeme, posypeme cukrem, zalijeme octem a uložíme na 12 hodin do chladu. Pak ovoce vložíme do teflonového hrnce a vaříme 4-5 hodin. Nesmíme je však míchat. Když se téměř všechna tekutina odpaří a povidla zařínají houstnout, dovaříme je za míchání dohusta. Pak je plníme do skleniček, necháme vychladnout a uzavřeme.
2
Doporučuji vařit zároveň s uvedeným kořením v čajovém sítku (pro jeho pozdější snadné vyndání) a v závěru vaření dochutit rumem.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.