Švestková nutela

moje hodnocení:

4,8

hodnotilo: 25
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2,5
      kg švestky - vypeckované
    • 1
      kg cukr krupice
    • 2
      ks vanilkový cukr
    • 3
      ks čokoládový pudink nebo kakaový (prášek) 2 -
    • 200
      g kakao 150 -

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
1 - Vypeckované švestky pokrájíme a za stálého míchání povaříme doměkka. Pak tyčovým mixerem rozmixujeme dohladka. Můžeme také nejprve čerstvé švestky pomlít a pak teprve povařit (již nemusíme mixovat).
2
2 - Do povařené, hladké, švestkové kaše vmícháme směs cukrů, pudinků a kakaa, necháme za stálého míchání probublat ještě asi 2 minuty.
3
3 - Švestkovou "nutelu" plníme do umytých, suchých skleniček, dobře uzavřeme a sterilujeme při 80-ti°C 15 minut.
4
* Množství pudinku (2-3 ks) = záleží na tom, jak chceme mít nutelu hustou, já dávám dva čokoládové a pokud potřebuji například na koláč hustější, pudink dodatečně přidám před pečením do hotové nutely.
5
* Množství kakaa (150-200 g) = záleží na tom, jak které kakao barví a jakou má chuť. Mě se osvědčilo nedávat víc než 150 g.
6
* Pudink můžeme dát i vanilkový, nutela je pak jemnější(krémovější).
7
Nutela se hodí na mazání perníků, buchet ..., jako náplň koláčů, závinů a buchet a výborná je především v kombinaci s bílým jogurtem nebo zakysanou smetanou.
8
Velkou inspirací mi byla Jarka O.. Ještě jednou Ti moc děkuji a měj se hezky :-) !
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Olina
    Olina |

    31. 8. 2016 14:13

    Na perníku bude určitě luxusní!

  • Olina
    Olina |

    31. 8. 2016 14:11

    Povedla se mi skvěle. Asi jí nemám tak tmavou, jak by měla být, protože jsem měla jen stogramový pytlíček kakaa, ale stejně je k doslova k sežrání :DDDDD

  • Anna Barková
    Anna Barková |

    24. 8. 2015 18:25

    Děkuji za recept, nutela je výborná a výroba snadná.

  • Hanka
    Hanka |

    9. 8. 2015 08:51

    Vynikající pomazánka :-) milé překvapení :-)

  • Kateřina Formánková
    Kateřina Formánková |

    31. 7. 2015 11:09

    Je to výborné a budu určitě přidělávat, protože švestek je a bude ještě dost. Zkoušeli jsme jí jak na housky s máslem tak i na perník a nemá chybu.

  • Květa
    Květa |

    10. 8. 2014 17:43

    Po roce se k receptu vracím. Musím doplnit zásoby a protože švestek je dosti, mám co dělat., ale když všem tak chutná, dělám jí ráda.

  • allena89
    allena89 |

    24. 11. 2013 14:16

    Výborná.

  • Kopecká
    Kopecká |

    30. 9. 2013 22:15

    Jsem ráda, že jsem objevila právě tenhle šikovný recept. Udělala jsem dnes dalších pár sklenic, je opravdu výborná a využití najde v ledacčem.

  • Pavla
    Pavla |

    9. 9. 2013 12:51

    Také se přidávám s pochvalou, je opravdu výborná :-* .

  • Mirka Nedělová
    Mirka Nedělová |

    31. 8. 2013 15:27

    Já jsem švestky pomlela hned. Je to celkem rychlé a především mooc dobré. Něco mezi povidly a marmeládou. Za mojí věčně nenasytnou rodinu doporučuji zkusit uvařit. Využití má velké a kakaa mi muselo stačit 10 dkg, víc jsem neměla.

  • Květa
    Květa |

    16. 8. 2013 19:59

    Velice dobrý recept, děkuji a doporučuji. Jíme jí i na krajících chlebů s máslem, výborná je i na vdolečkách sypaných tvarohem atp. Povidla dělám také, ale nutela u nás vítězí.

  • Miloslava Hadravová
    Miloslava Hadravová |

    28. 7. 2012 20:15

    Něco podobného dělám z jablek a je to parádní, švestkovou zkusím taky.

  • bobina
    bobina |

    12. 9. 2011 13:38

    z receptu jsem nadšená,švestky jsem pomlela už před vařením,pak vmíchala zbytek,povařila a je z toho hotová delikatesa!!!!!!!!!!

  • kuchařka
    kuchařka |

    30. 8. 2011 07:59

    je výborná, do rána po vychladnutí pěkně ztuhla, má hustotu asi jako marmeláda a dala jsem dva pudinky

  • M.Rychlá
    M.Rychlá |

    25. 8. 2011 22:49

    Už mi zbývá jen umýt pocákaná kamna a mám hotovo ;-) . Nechala jsem trochu na talířku vychladit na ochutnání a jeví se to velmi dobře O:-) , doufám,že nebude pudink dělat neplechu a nutela vydrží delší dobu :-\ .

  • RomankaTr.
    RomankaTr. |

    25. 8. 2011 09:04

    Pudinky jsem dala čokoládové a radši tři, nebot švestky jsou hodně zralé a štavnaté a kakao jsem nechla na 150g. Nutela je tuhá dost. Dnes ráno jsme jí chutnali do jogurtu s cornflakes a je tak dobrá, že jí ještě jednu dávku udělám.