Švestička v křupavé slanině

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Švestky zalejeme horkou vodou spolu s troškou slivovice (nemusí být). Po 20 minutách švestky vyjmeme a opatrně, ale pevně zabalíme do slaniny. Propíchneme dvěma do vody předem namočenými parátky do kříže tak, aby slanina pevně držela.
2
Hop na gril a když je slanina krásně dozlatova, můžeme to celé sníst :)
Použité ingredience v tomto receptu: Horká voda Slanina Slivovice Sušené švestky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • helen drapalova
    helen drapalova |

    25. 6. 2009 20:47

    mnam, grilovali jsme na helmansim rakletaku (vyhrala jsem ho v soutezi helmans, tak mu tak rikame) a byla to lahudku, diky za recept

  • Di -
    Di - |

    24. 3. 2009 09:43

    Tak tohle miluju. Švestičky ale namáčím pouze do slivovice (měla jsem teď zakový hodně měkký druh) a balím do nich mandli. Slaninu potírám ještě hořčicí. Je to mňamka. Stačí upéci v troubě na plechu pokrytém pečícím papírem. Bez mandličky se také dají napichovat na kuřecí špíz.

Další doporučené recepty: