Brokolicový koláč

moje hodnocení:

4,6

hodnotilo: 12
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Recepty

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Brokolici rozebereme na růžičky a vaříme asi 10 minut v osolené vodě. Jogurt, smetanu a vejce rozšleháme, vmícháme nastrouhaný ovčí sýr, osolíme, opeříme a okořeníme muškátem. Troubu předehřejeme na 200 °C. Nízkou zapékací formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Vložíme brokolici a sýrovou masu. Poklademe vločkami zbylého másla a zapékáme asi 20 minut.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • TheKacabi
    TheKacabi |

    29. 9. 2014 12:39

    přidala jsem trochu slaniny a bomba :-)

  • Vlasta Novák
    Vlasta Novák |

    27. 10. 2011 09:22

    Opraveno, díky

  • pippiva
    pippiva |

    26. 10. 2011 20:08

    Jak uz bylo receno nize - neni moucnik.

  • Eva1
    Eva1 |

    30. 4. 2011 22:34

    Není moučník.

  • Anna Pinti
    Anna Pinti |

    18. 4. 2008 17:07

    Poperve jsem delala kolač a nemohu to vynachvalit,super dobry,moc jsem si pochutnala,přidala jsem kousek Balkansk. syra a Nivu, nic nevyteklo všechno se dobře spojilo,dyk za vybornej recept,a hlavne je to rychle a chutne.

  • Veronika
    Veronika |

    26. 4. 2007 14:23

    Taky jsem brokolici nechala jenom přejít varem a hned vyndala. Z koření jsem přidala vegetu, lžičku červené sladké papriky a lžičku provensálského koření. Zahušťovat nebylo potřeba, všechno se krásně spojilo a vytvořila se výborná křupavá kůrčička. Opravdu výborné!!!!

  • Karolina Kostkova
    Karolina Kostkova |

    17. 10. 2005 20:56

    Skutecne mohu dat brokolici do trouby syrovou? Zmekne pecenim?

  • simona mandova
    simona mandova |

    2. 6. 2005 08:36

    Byl vyborny, jen smetana s jogurtem vytvorila v kolaci tekutinu. nemelo by se to necim zahustit? Misto ovciho jsem dala nivu, ale mam pocit ze bez smetany se to obejde neb jsem ji z kolace stejne vylila.

  • Tora noko
    Tora noko |

    28. 4. 2005 15:30

    Jo, jo, za syrova je to výborný, mamka vždycky měla co dělat, aby jí zbyl květák ke smažení, musela ho kupovat tak dvakrát tolik. Syrová brokolice mi chutná míň než květák, ale taky se dá.A s tou "chutí" předvařenýho květáku je to pravda - já už si ho nikde v restauraci apod. nedávám, protože mi přijde bez chuti.

  • Veronika R.
    Veronika R. |

    18. 4. 2005 17:01

    tak jsem kolac taky zkusila, je vyborny, ale neni toho moc, jako ovci syr jsem pouzila korbaciky ze slovenska (nakrajela jsem je) a bylo to vyborny, jako prilohu jsem udelala nove brambory restovane s petrzelkou a sopsky salat, vyborne se tak naladite na jaro!:)

  • Pája
    Pája |

    15. 4. 2005 11:01

    zkuste květák i brokoilici zasyrova, je to taky paráda :))

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    14. 4. 2005 12:18

    Taky nepředvařuji květák na smažení, není to zapotřebí, krásně při smažení změkne a má o sto procent lepší chuť !!To se nedá srovnávat s předvařeným květákem - je to taková blča a je dost cítit (jedla jsem to na návštěvě).

  • Tora noko
    Tora noko |

    14. 4. 2005 11:36

    Já mám radši zeleninu míň vařenou, takže bych brokolici určitě nepředvařovala, 20 min pečení stačí. když ji vařím, tak jen max. 5 minut, a radši v páře. Ani smažený květák nepředvařuju. Ale vypadá to moc dobře a určitě to o víkendu vyzkouším.

  • Dana Sobotová
    Dana Sobotová |

    9. 4. 2005 17:22

    Koláě byl docela dobrý. Lepší je udělat méně zálivky. Více potom vynikne chuť brokolice.

  • Jarka
    Jarka |

    17. 3. 2005 10:26

    vyborne, moc jsem si pochutnala. Kdyz to nekdo nechce mit mot tucne, staci dat vice jogurtu a nedavat smetanu.

  • Markéta Gajdová
    Markéta Gajdová |

    19. 11. 2004 07:59

    Opravdu vynikající pokrm. Ovčí sýr jsem zaměnila za Nivu/Eidam 50/50. Pro velký úspěch jsem ho pekla 2x po sobě. Chutná i dětem, které brokolici nechcou jíst.

  • Anonym
    Anonym |

    11. 6. 2004 12:29

    Kolac je vyborny jak teply tak po studenu. Hodi se k nemu nove brambory s bylinkovym maslem.