Švestková bublanina se smetanovou polevou

moje hodnocení:

4,2

hodnotilo: 6
doba přípravy: 60 minut
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Mirka.G.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g polohrubá mouka
    • 3
      ks vejce
    • 2
      dl mléko
    • 1
      dl rostlinný olej
    • 250
      g cukr krystal
    • 1
      balení prášek do pečiva
  • Poleva
    • 1,5
      dl šlehačka
    • 1
      ks vejce
    • švestky
    • 1
      balení vanilkový cukr
    • cukr krystal

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vyšleháme sníh z bílků, postupně zašleháme cukr a žloutky. Potom postupně střídavě přidáváme mouku s mlékem a olejem. Do poslední dávky mouky rozmícháme prášek do pečiva.
2
Těsto vlejeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Naskládáme švestky, posypeme vanilkovým cukrem a krystalovým cukrm podle chuti a zalejeme polevou, kterou jsme udělali důkladným smícháním smetany a vejce.
3
Pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě okolo 200 °C cca 20 minut. Hotové pocukrujeme práškovým cukrem.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Ester
    Ester |

    2. 7. 2013 11:35

    No, ta poleva se mi behem peceni nejak vytratila, takze jakoby tam nebyla ;-) ale jinak je to moc dobry :-)

  • markapone333
    markapone333 |

    13. 7. 2012 11:43

    Moc dobrá :-P Mňam <3

  • Simča S.
    Simča S. |

    8. 6. 2012 22:51

    Bublanina nám moc chutnala, byla vlahá a ne suchá. Využila jsem na ni mražené švestky a vůbec to nevadilo, že nebyly čerstvé.

  • Andrea
    Andrea |

    19. 2. 2012 14:08

    Tato bublanina nema chybu, je vynikajici, vlacna, delala jsem 2x a pokazde se po ni zaprasilo. Doporucuji !!

  • Mirka.G.
    Mirka.G. |

    13. 7. 2011 14:10

    Eliška, až teraz som si prečítala Váš komentár, mrzí ma, že sa Vám nepodarila, ale tá doba pečenia dosť závisí od rúry. To musíte prispôsobiť svojim zvklostiam, ako Vám rúra pečie.

  • Eliška Pecenová
    Eliška Pecenová |

    26. 12. 2010 17:30

    No docela by mě zajímalo, jestli to někdo z komentátorů pekl. Po dvaceti minutách pečení byla krásně syrovoučká! Chtěla jsem vyzkoušet nový recept a akorát mi to pokazilo náladu. Tak jen doufám, že to ještě nějak spravím... :-(

  • Helena Davídková
    Helena Davídková |

    1. 11. 2009 17:39

    výborná a vláčná bublaninka - dělala jsem jí s třešničkama a ještě nikdy se mi takhle nadýchaná nepovedla - díky za recept, myslím, že jsem ji nepekla naposledy

  • Veronika Glozarova
    Veronika Glozarova |

    14. 8. 2008 15:10

    Opravdu skvělá vláčná buchta. Moc nám chutnala. Měla jsem kyselé švestky ale cukr to vyvážil. Moc chválím :-)

  • Dáša Nespěšná
    Dáša Nespěšná |

    21. 8. 2007 12:11

    Děkuji za radu, zkusím to příště...:-)

  • Mirka G.
    Mirka G. |

    18. 8. 2007 11:11

    Dáša, cukor si možno pravdaže upraviť podľa chuti a v tomto prípade závisí asi aj od druhu a šťavnatosti sliviek, asi ste mala sladučké a šťavnaté :-) Ja väčšinou poukladám polovičky tesne vedľa seba a je to akurát.

  • Dáša Nespěšná
    Dáša Nespěšná |

    7. 8. 2007 20:38

    Buchta byla dobrá , jen si myslím, že stačí míň cukru. Taky asi omezené množství švestek, protože já jsem jich asi dala více než bylo třeba, tak jsem jí měla hooodně mokrou...

  • Di
    Di |

    6. 6. 2007 17:26

    Velmi dobrá buchta k odpolední kávě nebo ke snídani.

  • Marcela Šepsová
    Marcela Šepsová |

    6. 6. 2007 08:09

    Výborný, do týdne jsem upekla 2 plehy. Místo švestek jsem dala třešne a jahody sezoní ovoce a nemá chybu. Moc chutnal a dávám 1