Jablečný koláč se smetanovou polevou

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto:
    • 300
      g polohrubá mouka
    • sůl na špičku nože
    • 1
      lžička citronová kůra čerstvě nastrouhaná
    • 0,5
      kostka droždí
    • 30
      g cukr krupice
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 140
      ml mléko
    • 80
      g rozpuštěné máslo
  • Náplň:
    • 500
      g jablka - KYSELEJŠÍ
    • 50
      g máslo změklé
    • 90
      g cukr krupice
    • 1
      ks vanilkový pudink
    • 2
      ks vejce
    • 200
      ml smetana ke šlehání
    • olej na vymazání plechu nebo pečícího papíru

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do mísy nasypeme mouku se solí a citronovou kůrou, uprostřed uděláme důlek, do něj nasypeme cukry, rozdrobíme droždí, přilijeme polovinu mléka, trochu promícháme a necháme vzejít kvásek.
2
Pak přilijeme zbylé mléko a vlažný tuk, vypracujeme hladké nelepivé těsto, které necháme na teplém místě cca 35 minut kynout pod utěrkou. Pak těsto znovu propracujeme, rozválíme, necháme ještě 10-15 minut kynout, pak posypeme strouhanými jablky, potřeme smetanovou polevou a dáme péct do předehřáté trouby na 170 stupňů dozlatova.
3
Poleva na koláč: změklé máslo vyšleháme s cukrem a žloutky do pěny, vmícháme suchý pudinkový prášek, ušlehanou 33% smetanu a ušlehaný tuhý sníh z bílků.
4
Jablka použijeme kyselejší, můžeme je dochutit před potřením polevou například skořicí, ořechy, kokosem...

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.