• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Články
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
  • Zapomenuté heslo Založit nový účet
  • Recepty.cz - logo
    Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
    Vložit recept
    Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Příležitosti
    • Recepty.cz
    • Jablečný krémový sen - řez
    Napište svůj komentář k receptu

    Jablečný krémový sen - řez

    autor: recepty73
    0.0
    moje hodnoceni
    4.8
    hodnotilo: 144
    doba přípravy: neuvedeno
    počet kalorií: neuvedeno
    Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
    Jablečný krémový sen - řez
    Jablečný krémový sen - řez
    Jablečný krémový sen - řez
    Jablečný krémový sen - řez
    Jablečný krémový sen - řez
    Jablečný krémový sen - řez
    Jablečný krémový sen - řez
    Jablečný krémový sen - řez
    Jablečný krémový sen - řez
    Jablečný krémový sen - řez
    Jablečný krémový sen - řez
    Jablečný krémový sen - řez
    10fotografií
    Nahrát fotku
     

    Suroviny

    počet porcí: neuvedeno
    • Těsto
      • 5
        ks vejce
      • 1
        ks vanilkový cukr
      • 160
        g cukr krupice
      • 50
        ml olej
      • 70
        ml vlažná voda
      • 200
        g polohrubá mouka
      • 1
        ks prášek do pečiva
      • pečící papír
      • 1
        kg jablka oloupaná, nastrouhaná - čistá váha
      • 0,50
        balení vanilkový pudink
      • 1
        ks skořicový cukr
    • Krém
      • 500
        ml smetana ke šlehání
      • 1
        ks ztužovač šlehačky - není nutný
      • 250
        g měkký tvaroh
      • 200
        g pomazánkové máslo přírodní
      • 1
        ks vanilkový cukr
      • moučkový cukr dle chuti
    • Dohotovení
      • skořice - mletá nebo kakao

    Postup přípravy receptu

    1
    Hluboký plech vyložíme pečícím papírem a rozprostřeme na něj hrubě nebo na plátky nastrouhaná jablka smíchaná s trochou vanilkového pudinku (pokud jsou jablka hodně šťavnatá). Jablka posypeme skořicovým cukrem (nemusí být celý) a pak na ně rovnoměrně nalijeme připravené těsto. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů dozlatova.
    2
    Těsto:
    3
    Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, přilijeme vodu, olej a promícháme. Přisypeme mouku s kypřidlem, opět dobře promícháme a nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků.
    4
    Po upečení necháme řez zchladnout a na druhý plát pečícího papíru řez otočíme "vzhůru nohama", opatrně sundáme papír, na kterém jsme řez pekli, pokud nám nějaká jablka na papíru zůstanou, tak je prostě na řez zase vrátíme.
    5
    Smetanu si vyšleháme se ztužovačem a cukry téměř do tuha, přidáme tvaroh s pomazánkovým máslem a došleháme do hladkého krému. Krémem
    6
    rovnoměrně potřeme jablečnou vrstvu koláče, posypeme dle chuti skořicí nebo kakaem a dáme vychladit.
    7
    Řezy nepotřebují proležet. Jsou výborné ihned po vychlazení.
    8
    Pokud máme rádi hrušky, můžeme je vyměnit za jablka a udělat si tak hruškový sen.
    Podělte se s přáteli o recept

    Podobné recepty

    Krémový kokosový řez s ananasem

    Krémový kokosový řez s ananasem

    Amorův jablečný řez (koláč)

    Amorův jablečný řez (koláč)

    Jablečný Lotus řez - nepečený

    Jablečný Lotus řez - nepečený

    Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

    Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
    Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

    Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

     

    Komentáře k receptu

    • Baruš
      Baruš | 7. 4. 2017 15:28

      Vynikající :-)

    • Petra
      Petra | 29. 3. 2017 09:43

      Dekuji za skvely recept. Rezy jsou uzasne <3

    • Emča
      Emča | 11. 2. 2017 11:44

      Ráno jsem je udělala a teď už si je užíváme. Doporučuji a děkuji !

    • Čížková
      Čížková | 22. 1. 2017 17:19

      Tak tenhle řez nemá jedinou chybičku <3 a moc nám chutná.

    • Jitka Hajníková
      Jitka Hajníková | 10. 12. 2016 16:06

      Děkuji za úzasně žravý rcept. Řezy se v puse úplně rozlývají.

    • Petra Šímová
      Petra Šímová | 1. 10. 2016 20:13

      Výborné a krásné :-))

    • Vituš | 24. 9. 2016 20:22

      Děkuji za recept. Jsou to ty nejlepší řezy jaké jsme do teď jedli a dávám za jedna.

    • Ina
      Ina | 24. 9. 2016 11:20

      Dekuji za uzasny recept. Rano jsem si upekla jablecnou buchtu, ta mi venku vystydla jen co jsem dodelala krem a ted uz ochutnavame ten strasne moc uuuuuzasny moucnik.

    • E.P.
      E.P. | 16. 9. 2016 07:31

      ;-) Báječné a lahodné řezy. Jednou jsem zkusila nalít na jablka hotový pudink a osvědčilo se, takže to tak peču stále. V tomto parném počasí, chlazené - prostě sen. :-) [ Za naší rodinu nejvyšší ohodnocení - výborná. :-)

    • Ancicka22 | 30. 8. 2016 22:17

      Luxusní.

    • Aniela
      Aniela | 26. 5. 2016 16:07

      Výborné! Dělám na rychlo i slavnostně. Akorát když je venku teplo, používám kvalitní šlehačku třeba Kunín, protože na šlehačku od Hrušky i ztužovač je na roztékání krátký. Když pochybí šlehačka, přidám zakysku, může být i tvaroh a vždy tento zákusek prima. Děkuji za recept.

    • Martina
      Martina | 23. 5. 2016 13:32

      Jak dlouho, prosím, pečete na těch 180 °C? Děkuji

    • Jana
      Jana | 28. 4. 2016 16:59

      Posílám velkou pochvalu <:-) je úžasný <3

    • Janaso | 17. 4. 2016 17:15

      Vynikající! Doma čtyři dospělí, kteří o sladké moc nestojí...... co budu vykládat, plech zahučel během čtyřiadvaceti hodin!

    • Helča114 | 4. 4. 2016 18:10

      Skvělý dezert :)

    • Helča114 | 4. 4. 2016 18:09

      Super recept! :)

    • Petra
      Petra | 5. 2. 2016 20:03

      Výborný a snadný recept. Místo šlehačky jsem dala 2 zakys.smetany :)

    • Pavla
      Pavla | 1. 1. 2016 16:53

      Je uzasny, lepsi kolac neznam.

    • Alena
      Alena | 22. 11. 2015 22:47

      Vynikající, všem moc chutná. Prostě lahoda!!!

    • Vlasta89 | 31. 10. 2015 09:30

      Super :-* <3 :-P

    • Mirka
      Mirka | 19. 10. 2015 14:30

      Pudink se přidává jako suchý prášek, žádné vaření.

    • Petra
      Petra | 18. 10. 2015 22:12

      Vanilkový pudink uvařím ?

    • burek | 16. 10. 2015 14:46

      Vypadá užasně,hned ho vyzkouším ;-)

    • Mercurya
      Mercurya | 10. 10. 2015 20:52

      Vďaka <3

    • Eli
      Eli | 7. 9. 2015 08:36

      Vinikající, úžasné, mňam :-) A není opravdu potřeba uvádět ztužovač, škoda peněz a chemie do těla, ztuhne to i bez něj.

    • anevanu | 5. 9. 2015 19:44

      Mňamkáááááá :-P

    • JJ
      JJ | 21. 8. 2015 20:02

      Takhle nějak v mých představách vypadá luxus. O:-)

    • Levá Pavlína
      Levá Pavlína | 10. 5. 2015 12:10

      Super recept. Řezy všem moc chutnaly.

    • Jana
      Jana | 19. 4. 2015 17:30

      Rodině krémový sen moc chutná a já jsem taky moc spokojená. Výroba nebyla nikterak složitá a výsledek je ještě lepší než jsem čekala. Děkuji za skvělý recept.

    • Přibylová
      Přibylová | 9. 11. 2014 17:44

      Neskutečně dobré , hotové nebe v puse ! Mockrát děkuji za recept !

    • zdeňka s.
      zdeňka s. | 3. 11. 2014 19:51

      Další Jiříkúv majstrštyk !!Výborné .Dělala jsem na zkoušku z poloviční dávky a to byla chyba,rodinka se sesedla a bylo po řezech.Jen je příště překlopím na tác,nešlo mi to v plechu tak hezky nakrájet jako je na fotce. Jasná 1 :-)

    • Gita
      Gita | 3. 11. 2014 09:40

      Skvělé, výýýborné řezy :-) :-) :-) Jsem moooc mlsná, ale tyto budu dělat častěji :-)

    • Gita
      Gita | 3. 11. 2014 09:40

      Skvělé, výýýborné řezy :-) :-) :-) Jsem moooc mlsná, ale tyto budu dělat častěji :-)

    • Gita
      Gita | 3. 11. 2014 09:39

      Výýýborné řezy, jsem moc mlsná, ale tyto jsou super, nňam :-) :-) :-) Děkuji, budu dělat, jen :-[ šlehačka stačila 1 :-[

    • Gita
      Gita | 3. 11. 2014 09:35

      Mňam :-) :-) :-) Vynikající, vláčné řezy, děkuji!! A to jsem hrooozně mlsná, hned tak něco nejím....1****

    • Radka
      Radka | 2. 11. 2014 12:15

      Prostě super!!!!! A jak chutnají našemu prckovi! Díky ;)

    • JKN
      JKN | 28. 10. 2014 18:10

      Výborná buchta,jednoduchá příprava.Příteli moc chutnala.Určitě budu tento recept opakovat.

    • allena89
      allena89 | 25. 10. 2014 13:20

      Tenhle řez je naprosto dokonalý! Babička ho peče již řadu let.

    Vyberte, co chcete vytisknout
    Kategorie: Dezerty Dorty Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Zákusky Nejlepší dezerty
    Moučníky Koláče Zákusky Dorty Řezy Dezerty Svačina Pečení Chlazení Šlehání Vegetariáni Vánoce Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Svatba Posvícení Oslava Návštěva Slovník pojmů
    Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Jablka Měkký tvaroh Moučkový cukr Olej Pečící papír Polohrubá mouka Pomazánkové máslo Prášek do pečiva Skořice - mletá Skořicový cukr Smetana ke šlehání Vanilkový cukr Vanilkový pudink Vejce Vlažná voda Ztužovač šlehačky
    Podělte se s přáteli o recept

    Mohlo by vám zachutnat

    Roláda z vepřového masa

    Roláda z vepřového masa

    Bryndzová pomazánka

    Bryndzová pomazánka

    Vepřové řízky po moravsku

    Vepřové řízky po moravsku

    Jablečné vdolečky - kynuté, pečené

    Jablečné vdolečky - kynuté, pečené

    Čoko muffiny

    Čoko muffiny

    Hermelín / Camembert v listovém těstě

    Hermelín / Camembert v listovém těstě

    Čokoládové muffiny s banánem

    Čokoládové muffiny s banánem

    Rafaelo se salkem

    Rafaelo se salkem

    Kachna pomalu pečená

    Kachna pomalu pečená

    Doporučujeme

    45 minut
    Polévka z pečeného květáku

    Polévka z pečeného květáku

    50 minut
    Kotlety plněné kysaným zelím

    Kotlety plněné kysaným zelím

    20 minut
    Salát se sázenými vejci

    Salát se sázenými vejci

    45 minut
    Buchtičky s krémem

    Buchtičky s krémem

    40 minut
    Langoše s avokádem a lososem

    Langoše s avokádem a lososem

    15 minut
    Fazolový salát s rajčaty

    Fazolový salát s rajčaty

    90 minut
    Hrnečková pomerančová bábovka

    Hrnečková pomerančová bábovka

    30 minut
    Jarní šakšuka

    Jarní šakšuka

    150 minut
    Hovězí po burgunsku

    Hovězí po burgunsku

    Poslední sledované recepty

    42
    "Orgasmus"
    "Orgasmus"
    38
    Bublanina, která dlouho vydrží jako čerstvá
    Bublanina, která dlouho…
    35
    Ananasové řezy
    Ananasové řezy
    26
    Bramboráky
    Bramboráky
    24
    Palačinky
    Palačinky

    Zajímavé články

    French toast neboli pavézky: Vznešenou snídani připravíte i ze zbytků!
    French toast neboli pavézky: Vznešenou snídani…
    Porchetta: Za masovou roládu po italsku vám rodina udělí řád zlaté vařečky!
    Porchetta: Za masovou roládu po italsku vám…
    Mini Pavlova: Recept a galerie nejkrásnějších dortíků, které miluje celý svět!
    Mini Pavlova: Recept a galerie nejkrásnějších…
    Skromná výzva: Uvařte pro celou rodinu do 50 Kč za chod
    Skromná výzva: Uvařte pro celou rodinu do 50 Kč…
    Guláš z vepřového masa: Jak na ten nejlepší a co jste o jeho historii nevěděli
    Guláš z vepřového masa: Jak na ten nejlepší a co…

    Sledujte nás

    AHA.cz Ornelle hráblo? Jméno pro dceru po koni z Pardubické!

    Ornelle hráblo? Jméno pro dceru po koni z Pardubické!

    AHA.cz Dvorní fotograf Ladislava Štaidla (†75): Co práskl na kamaráda?!

    Dvorní fotograf Ladislava Štaidla (†75): Co práskl na kamaráda?!

    AHA.cz Nedělní Aha! 28.2.2021

    Nedělní Aha! 28.2.2021

    Dáma.cz Buďte hříšně sexy: Svůdné kousky v rudé unosíte nejen na Valentýna!

    Buďte hříšně sexy: Svůdné kousky v rudé unosíte nejen na Valentýna!

    Dáma.cz Dokonale vyfoukané vlasy: Jak docílit perfektního účesu sama doma?

    Dokonale vyfoukané vlasy: Jak docílit perfektního účesu sama doma?

    Ženy.cz Zlaté glóby: Nejkrásnější šaty na červeném koberci z uplynulých ročníků!

    Zlaté glóby: Nejkrásnější šaty na červeném koberci z uplynulých ročníků!

    Maminka.cz Dětství před rokem 1989. Pamatujete tyhle stavebnice, panenky a autíčka na ovládání?

    Dětství před rokem 1989. Pamatujete tyhle stavebnice, panenky a autíčka na ovládání?

    Reflex.cz ČSSD chce uzavřít průmysl kromě klíčových odvětví. Až do povinného testování

    ČSSD chce uzavřít průmysl kromě klíčových odvětví. Až do povinného testování

    E15.cz Místo břízolitu dřevo. Chata z „osmdesátek“ po rekonstrukci připomíná ptačí budku

    Místo břízolitu dřevo. Chata z „osmdesátek“ po rekonstrukci připomíná ptačí budku

    Abecedazahrady Kávovary, překapávače, vakuum: Přístroje na kávu, které připraví pořádné kafe

    Kávovary, překapávače, vakuum: Přístroje na kávu, které připraví pořádné kafe

    Další doporučené recepty:

    Jablečný koláč se smetanovou polevou
    Jablečný koláč se smetanovou polevou
    Jablečný koláč z remosky ala štrůdl
    Jablečný koláč z remosky ala štrůdl
    Jablečný koláč ze špaldové mouky
    Jablečný koláč ze špaldové mouky
    Jablečný křen
    Jablečný křen
    Jablečný Lotus řez - nepečený
    Jablečný Lotus řez - nepečený
    Jablečný ocet - domácí výroba
    Jablečný ocet - domácí výroba
    • Recepty.cz
    • Jablečný krémový sen - řez
     
    • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
    • Autorská práva k publikovaným materiálům
    • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
    • Informace o zpracování osobních údajů
    • Cookies
    • Nastavení soukromí