Jablečný krémový sen - řez

moje hodnocení:

4,8

hodnotilo: 109
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 5
      ks vejce
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 160
      g cukr krupice
    • 50
      ml olej
    • 70
      ml vlažná voda
    • 200
      g polohrubá mouka
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • pečící papír
    • 1
      kg jablka oloupaná, nastrouhaná - čistá váha
    • 0,5
      balení vanilkový pudink
    • 1
      ks skořicový cukr
  • Krém
    • 500
      ml smetana ke šlehání
    • 1
      ks ztužovač šlehačky - není nutný
    • 250
      g měkký tvaroh
    • 200
      g pomazánkové máslo přírodní
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • moučkový cukr dle chuti
  • Dohotovení
    • skořice - mletá nebo kakao

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Hluboký plech vyložíme pečícím papírem a rozprostřeme na něj hrubě nebo na plátky nastrouhaná jablka smíchaná s trochou vanilkového pudinku (pokud jsou jablka hodně šťavnatá). Jablka posypeme skořicovým cukrem (nemusí být celý) a pak na ně rovnoměrně nalijeme připravené těsto. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů dozlatova.
2
Těsto:
3
Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, přilijeme vodu, olej a promícháme. Přisypeme mouku s kypřidlem, opět dobře promícháme a nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků.
4
Po upečení necháme řez zchladnout a na druhý plát pečícího papíru řez otočíme "vzhůru nohama", opatrně sundáme papír, na kterém jsme řez pekli, pokud nám nějaká jablka na papíru zůstanou, tak je prostě na řez zase vrátíme.
5
Smetanu si vyšleháme se ztužovačem a cukry téměř do tuha, přidáme tvaroh s pomazánkovým máslem a došleháme do hladkého krému. Krémem
6
rovnoměrně potřeme jablečnou vrstvu koláče, posypeme dle chuti skořicí nebo kakaem a dáme vychladit.
7
Řezy nepotřebují proležet. Jsou výborné ihned po vychlazení.
8
Pokud máme rádi hrušky, můžeme je vyměnit za jablka a udělat si tak hruškový sen.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Baruš
    Baruš |

    7. 4. 2017 15:28

    Vynikající :-)

  • Petra
    Petra |

    29. 3. 2017 09:43

    Dekuji za skvely recept. Rezy jsou uzasne <3

  • Emča
    Emča |

    11. 2. 2017 11:44

    Ráno jsem je udělala a teď už si je užíváme. Doporučuji a děkuji !

  • Čížková
    Čížková |

    22. 1. 2017 17:19

    Tak tenhle řez nemá jedinou chybičku <3 a moc nám chutná.

  • Jitka Hajníková
    Jitka Hajníková |

    10. 12. 2016 16:06

    Děkuji za úzasně žravý rcept. Řezy se v puse úplně rozlývají.

  • Petra Šímová
    Petra Šímová |

    1. 10. 2016 20:13

    Výborné a krásné :-))

  • Vituš
    Vituš |

    24. 9. 2016 20:22

    Děkuji za recept. Jsou to ty nejlepší řezy jaké jsme do teď jedli a dávám za jedna.

  • Ina
    Ina |

    24. 9. 2016 11:20

    Dekuji za uzasny recept. Rano jsem si upekla jablecnou buchtu, ta mi venku vystydla jen co jsem dodelala krem a ted uz ochutnavame ten strasne moc uuuuuzasny moucnik.

  • E.P.
    E.P. |

    16. 9. 2016 07:31

    ;-) Báječné a lahodné řezy. Jednou jsem zkusila nalít na jablka hotový pudink a osvědčilo se, takže to tak peču stále. V tomto parném počasí, chlazené - prostě sen. :-) [ Za naší rodinu nejvyšší ohodnocení - výborná. :-)

  • Ancicka22
    Ancicka22 |

    30. 8. 2016 22:17

    Luxusní.

  • Aniela
    Aniela |

    26. 5. 2016 16:07

    Výborné! Dělám na rychlo i slavnostně. Akorát když je venku teplo, používám kvalitní šlehačku třeba Kunín, protože na šlehačku od Hrušky i ztužovač je na roztékání krátký. Když pochybí šlehačka, přidám zakysku, může být i tvaroh a vždy tento zákusek prima. Děkuji za recept.

  • Martina
    Martina |

    23. 5. 2016 13:32

    Jak dlouho, prosím, pečete na těch 180 °C? Děkuji

  • Jana
    Jana |

    28. 4. 2016 16:59

    Posílám velkou pochvalu <:-) je úžasný <3

  • Janaso
    Janaso |

    17. 4. 2016 17:15

    Vynikající! Doma čtyři dospělí, kteří o sladké moc nestojí...... co budu vykládat, plech zahučel během čtyřiadvaceti hodin!

  • Helča114
    Helča114 |

    4. 4. 2016 18:10

    Skvělý dezert :)

  • Helča114
    Helča114 |

    4. 4. 2016 18:09

    Super recept! :)

  • Petra
    Petra |

    5. 2. 2016 20:03

    Výborný a snadný recept. Místo šlehačky jsem dala 2 zakys.smetany :)

  • Pavla
    Pavla |

    1. 1. 2016 16:53

    Je uzasny, lepsi kolac neznam.

  • Alena
    Alena |

    22. 11. 2015 22:47

    Vynikající, všem moc chutná. Prostě lahoda!!!

  • Vlasta89
    Vlasta89 |

    31. 10. 2015 09:30

    Super :-* <3 :-P

  • Mirka
    Mirka |

    19. 10. 2015 14:30

    Pudink se přidává jako suchý prášek, žádné vaření.

  • Petra
    Petra |

    18. 10. 2015 22:12

    Vanilkový pudink uvařím ?

  • burek
    burek |

    16. 10. 2015 14:46

    Vypadá užasně,hned ho vyzkouším ;-)

  • Mercurya
    Mercurya |

    10. 10. 2015 20:52

    Vďaka <3

  • Eli
    Eli |

    7. 9. 2015 08:36

    Vinikající, úžasné, mňam :-) A není opravdu potřeba uvádět ztužovač, škoda peněz a chemie do těla, ztuhne to i bez něj.

  • anevanu
    anevanu |

    5. 9. 2015 19:44

    Mňamkáááááá :-P

  • JJ
    JJ |

    21. 8. 2015 20:02

    Takhle nějak v mých představách vypadá luxus. O:-)

  • Levá Pavlína
    Levá Pavlína |

    10. 5. 2015 12:10

    Super recept. Řezy všem moc chutnaly.

  • Jana
    Jana |

    19. 4. 2015 17:30

    Rodině krémový sen moc chutná a já jsem taky moc spokojená. Výroba nebyla nikterak složitá a výsledek je ještě lepší než jsem čekala. Děkuji za skvělý recept.

  • Přibylová
    Přibylová |

    9. 11. 2014 17:44

    Neskutečně dobré , hotové nebe v puse ! Mockrát děkuji za recept !

  • zdeňka s.
    zdeňka s. |

    3. 11. 2014 19:51

    Další Jiříkúv majstrštyk !!Výborné .Dělala jsem na zkoušku z poloviční dávky a to byla chyba,rodinka se sesedla a bylo po řezech.Jen je příště překlopím na tác,nešlo mi to v plechu tak hezky nakrájet jako je na fotce. Jasná 1 :-)

  • Gita
    Gita |

    3. 11. 2014 09:40

    Skvělé, výýýborné řezy :-) :-) :-) Jsem moooc mlsná, ale tyto budu dělat častěji :-)

  • Gita
    Gita |

    3. 11. 2014 09:40

    Skvělé, výýýborné řezy :-) :-) :-) Jsem moooc mlsná, ale tyto budu dělat častěji :-)

  • Gita
    Gita |

    3. 11. 2014 09:39

    Výýýborné řezy, jsem moc mlsná, ale tyto jsou super, nňam :-) :-) :-) Děkuji, budu dělat, jen :-[ šlehačka stačila 1 :-[

  • Gita
    Gita |

    3. 11. 2014 09:35

    Mňam :-) :-) :-) Vynikající, vláčné řezy, děkuji!! A to jsem hrooozně mlsná, hned tak něco nejím....1****

  • Radka
    Radka |

    2. 11. 2014 12:15

    Prostě super!!!!! A jak chutnají našemu prckovi! Díky ;)

  • JKN
    JKN |

    28. 10. 2014 18:10

    Výborná buchta,jednoduchá příprava.Příteli moc chutnala.Určitě budu tento recept opakovat.

  • allena89
    allena89 |

    25. 10. 2014 13:20

    Tenhle řez je naprosto dokonalý! Babička ho peče již řadu let.

Poslední navštívené:

Abecední seznam: