Jablečný či hruškový dort (řez) s tvarohovým krémem

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • korpus s čokokuličkami nebo piškotový korpus
  • Piškotový korpus
    • 2
      ks vejce větší
    • 60
      g cukr krupice
    • 1
      lžička citronová kůra
    • 80
      g polohrubá mouka
    • 1
      lžička prášek do pečiva
    • 2
      lžíce olej
    • 1,5
      lžíce voda
  • Krém
    • 50
      g máslo změklé
    • 3
      lžíce moučkový cukr dle chuti, cca 2 -
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 250
      g měkký tvaroh
    • 250
      ml smetana ke šlehání
  • Ovocné želé
    • 2
      ks jablka nebo hrušky, větší
    • 600
      ml voda
    • 4
      lžíce cukr krupice 3 -
    • 1,5
      ks vanilkový pudink
    • 1
      lžíce citronová šťáva dle chuti, cca

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Korpus: Množství je na kulatou formu 22-23 cm nebo pekáček 18x26 cm. Použít můžeme i těsto z receptu: Korpus s čokokuličkami.
2
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej s vodou a mouku s citronovou kůrou a kypřidlem. Dobře promícháme a nakonec zlehka vmícháme i tuhý sníh z bílků.
3
Těsto nalijeme do připravené vymazané a vysypané formy, rovnoměrně uhladíme a dáme péct do předehřáté trouby na 170 °C dorůžova, vyzkoušíme špejlí. Po upečení necháme korpus zchladnout, pak potřeme krémem. Použít můžeme i krém z receptu: Citronový krém s tvarohem.
4
Krém: Máslo vyšleháme s cukry do pěny, přidáme tvaroh, dobře promícháme a nakonec vmícháme i do tuha vyšlehanou smetanu. Krém naneseme na korpus a necháme zchladnout.
5
Ovocné želé: Oloupané a jádřinců zbavené ovoce pokrájíme na kostičky a dáme do hrnce s půllitrem vody, citronovou šťávou a cukrem, přivedeme k varu, přilijeme zbylou vodu, ve které jsme rozmíchali pudink a povaříme dle návodu.
6
Částečně vychladlý pudink naneseme na tvarohový krém, uhladíme a dáme do chladna ztuhnout a proležet nejlépe na 24 hodin.
7
Před podáváním můžeme dozdobit dle vlastní chuti a fantazie.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.