Jablečný clafoutis s citrony

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 40 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 120
      g hladká mouka
    • 4
      ks vejce
    • moučkový cukr na posypání
    • 20
      g vanilkový cukr
    • 1
      ks citron bio
    • 100
      ml smetana 12%
    • skořice - mletá 1/3 lžičky
    • 3
      ks jablka
    • 100
      ml mléko polotučné
    • 50
      g cukr krupice
    • 50
      g rozpuštěné máslo

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mléko se smetanou svařte. Z 1 citronu nastrouhejte kůru, dužninu nakrájejte na malé kousky, ze zbytku vymačkejte šťávu. Jablka nakrájejte na měsíčky, zakapejte citronem. Vejce s cukry vyšlehejte do pěny, vmíchejte máslo, mléko se smetanou, mouku a skořici. Formu vytřete máslem a dejte do ní třetinu těsta. Naskládejte jablka s citronem a přelijte zbývajícím těstem.
2
Pečte asi 20 minut dozlatova. Pocukrujte.
Kategorie: Nejlepší dezerty

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: