Bramborovo-zeleninový guláš

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 40 minut
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 30
      g máslo
    • 70
      g pórek
    • 50
      g červená paprika
    • 1
      lžička mletá sladká paprika plnější
    • 100
      g pikantní slanina - není nutná
    • 60
      g rajský protlak
    • 100
      g rajče
    • 1
      stroužek česnek větší
    • 300
      g brambory oloupané
    • sůl
    • pepř mletý
    • 500
      ml vývar cca

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na másle osmažíme na kolečka pokrájený pórek, na kostičky pokrájenou papriku a pokud budeme používat uzeninu, tak i tu.
2
Po osmažení přidáme krátce osmažit i nasekaný česnek, mletou papriku a protlak, pak přisypeme brambory pokrájené na větší kusy, přilijeme vývar, osolíme a opepříme, případně přidáme bylinky dle vlastní chuti a dusíme do změknutí brambor, které poté rozšťoucháme na menší kousky (ne na kaši) a tím guláš zahustíme, poté přisypeme i drobně pokrájená, zralá, ale pevná rajčata a povaříme.
3
Po rozšťouchání brambor můžeme přilít vývar dle potřeby (požadované hustoty) a dle chuti ještě dosolit (lze použít i trochu sojové omáčky) a opepřit.
4
Podáváme nejlépe s chlebem a před podáváním můžeme dle chuti přidat i jemně nasekaný nebo nastrouhaný čerstvý zázvor nebo křen.
5
Guláš je dobré připravit třeba o dvě hodinky dříve a nechat chutě alespoň krátce proležet, tak jak to u gulášů bývá...
Zařazení: Slovník pojmů

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
 
 

Další doporučené recepty: