Bramborovo-hrášková kaše

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g hrášek - čerstvý nebo mražený
    • 750
      g brambory cca
    • sůl
    • 1
      ks žloutek - není nutný
    • máslo
    • pepř mletý
    • muškátový oříšek - špetka
    • smetana na vaření nebo mléko

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Oloupané brambory pokrájíme a společně s hráškem dáme vařit doměkka, vodu trochu osolíme. Po uvaření scedíme, k bramborám a hrášku přidáme dle chuti pepř, muškátový oříšek, sůl, plátek másla a vše se smetanou (mlékem - dle potřeby) a žloutkem rozmixujeme (ušleháme nebo rozšťoucháme) v hladkou kaši. Pár celých hrášků můžeme nechat a vmíchat je až do rozmixované kaše.
2
Podáváme jako přílohu k masu nebo stačí posypat smaženou nebo vídeňskou cibulkou.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Alena Domanská
    Alena Domanská |

    26. 1. 2016 19:04

    Velká pochvala! Dělala jsem jí k roštěnkám a nemělo to chybičku O:-)