Bramborovo-mrkvová kaše

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 700
      g brambory cca
    • 500
      g mrkev cca
    • sůl
    • pepř mletý
    • máslo
    • 2
      stroužek česnek - není nutný
    • 1
      dl smetana ke šlehání
    • vývar z brambor a mrkve dle potřeby

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Očištěnou mrkev a brambory pokrájíme a dáme vařit do osolené vody doměkka. Do hrnce můžeme přidat i oloupaný česnek, kdo ho nemá rád, nemusí. Po uvaření vše scedíme, část vývaru ponecháme. Brambory s mrkví a česnekem rozmixujeme (rozšleháme nebo rozšťoucháme) na hladkou kaši společně s kouskem másla a smetanou, podle hustoty kaše přilijeme vývar, který jsme si ponechali a dle chuti osolíme a opepříme.
2
Podáváme s osmaženou cibulkou nebo dušenou mrkví nebo jako přílohu k masu.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Hanka
    Hanka |

    25. 9. 2016 14:21

    Byla výborná. Děkuji za novou super přílohu :) .