Bezlepkový tvarohový mazanec

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 100
      g máslo
    • sůl
    • vejce
    • moučkový cukr na posypání
    • 1
      lžička vanilkový cukr
    • 2
      lžíce rozinky
    • 25
      g mandle plátky
    • 50
      g mleté mandle
    • 1
      lžička citronová kůra
    • 250
      g polotučný tvaroh
    • 500
      g bezlepková směs na koláče
    • 50
      g cukr krupice
    • 2
      lžíce tuzemák
    • bezfosfátový prášek

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Troubu předehřejte na 180 °C. Změklé máslo vyšlehejte do pěny s cukrem, vanilkovým extraktem a citronovou kůrou. Zašlehejte vejce, pak tvaroh a tuzemák.
2
Do jiné velké mísy prosejte bezlepkovou směs s práškem do pečiva a solí, promíchejte a postupně ji přidávejte do máslové pěny. Do těsta přisypejte rozinky s mletými mandlemi a znovu důkladně propracujte.
3
Těsto rozdělte na dva díly a vytvarujte bochánky. Položte je na plech vyložený pečicím papírem, potřete vejcem a posypejte plátky mandlí. Pečte dozlatova, asi 50 minut. Po vychladnutí pocukrujte.
Kategorie: Nejlepší dezerty

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: