Bezlepkový rebarborový koláč

moje hodnocení: 0

3.7

hodnotilo: 3
doba přípravy: 55 minut
počet porcí: 8 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Redakce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 300
      g čiroková mouka hladká
    • 2
      ks vejce
    • 0,5
      hrnek sladidlo (cukr, med)
    • 300
      g jogurt
    • 0,5
      hrnek olej
    • 0,5
      ks prášek do pečiva bezlepkový
    • rebarbora dle chuti
    • 1
      lžička skořice
    • 1
      lžíce cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Rebarboru očistíme od slupky a nakrájíme na kostičky. Promícháme v misce se skořicí a lžicí cukru.

RADA: VIDEO, jak připravit nekynuté lívance bez vajec!

2
Do kuchyňského mixéru vyklepneme vajíčka, přidáme cukr a vyšleháme do pěny. Přidáme olej a jogurt. Mouku smícháme s práškem do pečiva a po lžicích vkládáme do vyšlehaného základu.
3
Plech vysypeme pohankovou krupicí a vylijeme těstem. Těsto posypeme rebarborou a vložíme do předem vyhřáté trouby (180 °C). Pečeme 30-35 minut. Po vychladnutí nakrájíme a posypeme moučkovým cukrem.

RADA: VIDEO, jak vyšlehat veganský sníh!

4
Recept vytvořila Monika Menky z blogu Celiaxmoni. Další bezlepkové recepty najdete v kuchařce "Můj život bez lepku".

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.