Bezlepkový smetanový dort s rybízem

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 6 porce
počet kalorií: neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g zakysaná smetana 20 % tuku
    • 2
      lžička želatina - mletá
    • 5
      lžíce med
    • rybíz na zdobení
    • 150
      g kešu oříšky mleté
    • vanilková esence
    • 150
      ml horká voda
    • šťáva z červené řepy a jablek

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Použijeme menší dortovou formu o průměru cca 16 cm. Vykrojíme pečící papír na spodek formy.

RADA: Jak udělat piškot na dort? Podívejte se na video!

2
Nejprve připravíme korpus: důkladně zamícháme na jemno namleté kešu oříšky s medem (3 lžíce). Pastu z kešu a medu natlačíme do formy. Vložíme do mrazáku.
3
Pak následuje krém: želatinu rozmícháme v horké vodě (čtěte návod na obalu) a přilijeme do krému ze smetany, medu, vanilky. Bílý krém zabarvíme šťávou z červené řepy a jablek.

RADA: Dietní dezerty ze Skyru

4
Krém nalijeme na korpus a opět vložíme do mrazáku. Po třech hodinách dort přemístíme do ledničky.
5
Dort před servírováním zdobíme rybízem nebo jiným ovocem.

RADA: Vyzkoušejte fantastické letní koláče s ovocem

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: