Bezlepkový smetanový dort s rybízem

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
doba přípravy: 30 minut
počet porcí: 6 porce
počet kalorií: neuvedeno

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Použijeme menší dortovou formu o průměru cca 16 cm. Vykrojíme pečící papír na spodek formy.
2
Nejprve připravíme korpus: důkladně zamícháme na jemno namleté kešu oříšky s medem (3 lžíce). Pastu z kešu a medu natlačíme do formy. Vložíme do mrazáku.
3
Pak následuje krém: Želatinu rozmícháme v horké vodě (čtěte návod na želatině!) a přilijeme do krému ze smetany, medu, vanilky. Bílý krém zabarvíme šťávou z červené řepy a jablek.
4
Krém nalijeme na korpus a opět vložíme do mrazáku. Po třech hodinách dort přemístíme do ledničky.
5
Dort před servírováním zdobíme rybízem nebo jiným ovocem.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.