Cely červený rybíz i se stopkami vaříme 25 minut. Potom ho propasírujeme. Odměříme šťávu, na 1 l šťávy přidáme 1 kg krystalového cukru a vaříme na...
více o Rybízová marmeláda
Maso nakrájíme na vysoké steaky (alespoň 2,5 cm). Smícháme šťávu z pomeranče, sójovou omáčku, rozmačkaný česnek a hrubě mletý pepř. Do této směsi maso...
více o Marinované steaky
Z mouky, změklého másla (ne rozpuštěného), cukru, vajec, prášku do pečiva a skořice vypracujeme těsto. Přidáme nastrouhanou čokoládu, třeště a dvě...
více o Třešňovo-čokoládové muffiny
Do mísy robotu dejte obě mouky, cukr a špetku soli. Rozklepněte vejce, rozdrobte droždí a vlijte vlažné mléko a rozpuštěné a vychladlé máslo. Těsto...
více o Skořicové šneky
Z mouky, másla, cukru, žloudků a citrónu zpracujeme těsto, které rychle a dobře propracujeme a dáme do ledničky odpočinout na min. 2 hodiny (ale je...
více o Linecká velikonoční vejce II.
Měkký tvaroh vyšleháme s medem a mlékem dohladka a směs nalijeme do větší misky.
Z brusinkové šťávy naznačíme na tvaroh kruhy a pak je opatrně špejlí...
více o Ovocný tvaroh
Použijeme menší dortovou formu o průměru cca 16 cm. Vykrojíme pečící papír na spodek formy.
Nejprve připravíme korpus: důkladně zamícháme na jemno...
více o Bezlepkový smetanový dort s rybízem
Limetkovou šťávu, vodku a mučenkovou šťávu se sirupem vložte do šejkru. Doplňte ledem a protřepejte. Rozdělte do sklenic, doplňte proseccem a ozdobte...
více o Porn Star Martini
Želatina a agar-agar jsou v molekulární gastronomii základními pomůckami. Potřebný tvar jim dodají „lékařské“ nástroje – injekční stříkačka a gumové...
více o Italská trikolora
1. Čerstvě vymačkanou šťávu svařte s cukrem. Sejměte z plotny a nechte vychladnout.
2. Troubu zapněte na 180°C, formu vyložte pečicím papírem, ráfek...
více o Kokosovo-grepový dort
Sníh vyšleháte s cukrem a přidáte škrob. Vytvarujete pusinky a pečete na 95 stupňů asi 60 minut.
Všechny ingredience na sirup svaříte
Dezert zlehčíme...
více o Sněhové pusinky s pomeranči v sirupu
Ovoce omyjeme, zmrazené nerozmrazujeme. Rozmačkáme a zalijeme vodou. Tuto směs přivedeme do varu, odstavíme a přecedíme přes plátno. Změříme množství...
více o Domácí ostružinová šťáva
Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, pokapeme sojovou omáčkou a dáme odležet. Na hluboké pánvi rozehřejeme na drobno nakrájenou slaninu,...
více o Mexický kruťák
Vylisovanou šťávu nechám 6-12 hodin usadit, pak zahříváme na 80-90 °C za stálého míchání přidáváme cukr. Pozor nesmí se vařit, aby sirup neměl "varnou...
více o Jablečný sirup
Na rozpuštěné sádlo dáme neosolené nudličky z plecka, rozkrájený špek a cibuli. Maso necháme zatáhnout,to znamená, že už nebude červené. Potom přidáme...
více o Vepřové masíčko na houbách
Zelí nakrouháme na tenké proužky, cibuli nakrájíme na kostičky, přidáme strouhaný křen a ostatní ingredience, důkladně promícháme. Napěchujeme do...
více o Ivanovický vitamínový salát
Maso nakrájíme na malé kostičky, dle chuti okořeníme, zprudka opečeme na olivovém oleji. Vyjmeme a necháme na ubrousku vychladnout. Všechnu zeleninu...
více o Letní lehká véča
Připravte si hluboký talíř. Piškoty nadrťte, aby mezi nimi nebyly mezery. Po celé ploše piškotů namažte tvaroh s vanilkovým cukrem nebo jiným...
více o Tvarohový mls
V míse utřeme máslo s polovinou cukru do pěny. Pak postupně přidáváme vejce, kysanou smetanu, rozinky, ořechy a mouku s práškem. Husté těsto vlijeme...
více o Pomerančová bábovka
Pomeranče vydrhneme a nakrájíme na půlcenimetrové plátky, zalijeme vodou, přidáme cukr a necháme asi půl hodiny táhnout na mírném ohni. Formu na dort...
více o Pomerančový dort
Do misky nakrájíme na nudličky vepřové maso, přidáme na kousky rozkrájené broskve, šťávu z broskví, vodu, na kostičky nakrájenou papriku,...
více o Pikantní vepřové nudličky
Do mísy nalijeme vychlazenou šťávu, zředíme vodou, aby to bylo sladké, ani moc, ale ani málo. Pokrájené, oloupané na menší kousky nakrájené ovoce...
více o Ovocná polévka
V odšťavňovači uděláme šťávu z libovolného ovoce, dle chuti naředíme vodou a cukrem. Nalijeme do formy na nanuky a dáme zamrazit....
více o Ovocné ledy
Kostky ledu vložíme do šejkru. Přilijeme gin a limetovou šťávu. Důkladně protřepeme. Procedíme přes barové sítko do koktejlového poháru a ozdobíme...
více o Gordon`s Gimlet
Uvařené brambory prolisujeme, osolíme, opepříme a s vejci a moukou zpracujeme v těsto. Lžící ukrajujeme nočky, které vaříme v mírně osolené vodě....
více o Nočky se sýrem
Ovesné vločky za stálého míchání nasucho pražíme na pánvi (teflon). Jakmile začnou vločky vonět, vyjmeme je a necháme vychladnout. Tvaroh s mlékem a...
více o Multivitaminový pohár pro malé děti
Do šejkru nalijeme na drcený led všechny ingredience bez minerálky a dlouho mícháme. Podáváme ve vyšší sklenici dolité minerálkou. Ozdobíme a ihned...
více o Okurkový saur
Všechny dobře vychlazené přísady promícháme v šejkru a podáváme ozdobené dílkem rajčete a mátou. Vynikající nápoj doporučujeme podávat jako součást...
více o Napoleon
Sirup, šťávu a mošt lehce promícháme v šejkru a nalijeme do ozdobené, ledem naplněné sklenice. Povrch nápoje obložíme na kostičky nakrájenými...
více o Zlatý cobbler
Cibuli a česnek nadrobno posekáme. Rajčata, okurku, papriku a celer omyjeme. Okurku a celer oloupeme. Vše kromě půlky papriky nakrájíme na malé kousky...
více o Studená rajská polévka
Smísíme přísady na těsto a dáme na 30 minut do chladu. Potom z něho vyřízneme dva kruhové pláty s průměrem 26 cm a upečeme. Jeden z nich ještě teplý...
více o Šlehačkový dort s vínem
Do hrnce nalijeme víno, přidáme cukr, šťávu a pomerančovou kůru. Na mírném ohni za stálého míchání vaříme, dokud se cukr nerozpustí. Odstraníme z ohně...
více o Jahodová polévka
Z jedné dobře omyté mandarinky ostrouháme kůru a společně s drceným hřebíčkem, trochou soli a malým kouskem másla vše dobře promícháme. Část směsi...
více o Pečený bažant na mandarinkách
Oba pláty těsta rozřízneme na 4 díly. Pomažeme rajčatovou pastou tak, že necháme 1 cm okraj. Poklademe avokádovými plátky, pokapeme lime šťávou a...
více o Avokádový koláč
Utřeme žloutky s cukrem přidáme citronovou kůru, mléko a postupně přidáváme prosátou mouku s kypřícím práškem. Nakonec vmícháme sníh z bílů a vlašáky,...
více o Řezy na vánoční stůl
V míse vyšleháme do pěny vejce, cukr a vanilkový cukr a za postupného střídání přidáme mouku s práškem do pečiva a solamylem. Těsto vylijeme do plechu...
více o Smetanové řezy
Borůvky rozdrtíme, smícháme se solí a pepřem a směsí potřeme celé maso. Na trošce oleje opražíme nakrájenou cibuli, vložíme maso a opečeme ho ze všech...
více o Uzené kotlety s kaštany
Hrušky oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a odstraníme jádřince. Čtvrtky hrušek poté nakrájíme na plátky a zakapeme citronovou šťávou, aby nezhnědly....
více o Flambované hrušky s pomerančem
Polovinu cukru utřeme se žloutky do pěny, vmícháme citron.kúru, strouhanku a tuhý sníh z bílků, smíchaný se zbylým cukrem, těsto dáme do vymazané a...
více o Opilý kapucín
Maso nakrájíme na větší kousky, osolíme, opepříme a zprudka orestujeme na tuku. Pak přidáme nakrájenou mrkev, petržel, cibuli, pórek na kostky a...
více o Hovězí maso na zelenině II.
Porce lososa potřeme solí a bylinkami podle chuti, pokapeme šťávou z limetky a necháme chvíli odležet, pak opečeme na oleji.
Ve výpeku ohřejeme...
více o Losos s brokolicí
Ledvinky očistíme od tuků a močovodů, na okrajích nařízneme (jako roštěnky) a několikrát vypereme ve studené vodě. Pokud máme čas, dáme je, nejlépe...
více o Rychlé pikantní ledvinky
Troubu vyhřejeme na 180 stupňů a dortovou formu vymažeme máslem. Do prosáté mouky přidáme sůl, cukr, strouhanou kůru a promícháme. Utvoříme důlek, do...
více o Rumovo-pomerančový dort
Makrelový filet obalte ve směsi koření a opékejte ho na oleji, na středním plameni po každé straně 2 minuty.
Krém připravte smícháním: šlehačky, křenu...
více o Kořeněný makrelový filet s křenovým krémem