Jahodová polévka

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: MishaAtherton

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 75
      dl růžové víno polosuché růžové
    • 125
      g cukr
    • 4
      lžíce šťáva lesní směs - může být i jiná příchuť
    • pomerančová kůra šest dalších kousků na ozdobu
    • 400
      g jahody

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do hrnce nalijeme víno, přidáme cukr, šťávu a pomerančovou kůru. Na mírném ohni za stálého míchání vaříme, dokud se cukr nerozpustí. Odstraníme z ohně, dáme do mísy a necháme na pár hodin vychladnout. Jahody zbavíme stopek, nakrájíme na půlky a přidáme do vychladlé polévky.
2
Polévku rozdělíme do 6 misek (talířů) a ozdobíme každou porci kouskem pomerančové kůry a podáváme.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.