Jahodová polévka mléčná

moje hodnocení:

3,5

hodnotilo: 4
doba přípravy: 20 minut
počet porcí: 4 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: Simča S.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      l mléko
    • 750
      g jahody
    • moučkový cukr 80 - 100
    • 1
      vanilkový cukr
    • 3
      lžíce solamyl (bramborový škrob)
    • čokoládové hoblinky
    • mandlové lupínky
    • jahodový likér

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mléko smícháme s cukrem a škrobovou moučkou a za stálého míchání přivedeme k varu. Odstavíme a dáme chladit. Než zhoustlé mléko zchladne, očistíme a rozmačkáme (nebo jen na kousky nakrájíme - jak má kdo rád) jahody. Vmícháme je do zahuštěného mléka, ochutíme vanilkovým cukrem, likérem a důkladně vychladíme. Podáváme v miskách, které můžeme přizdobit čokoládou, mandlemi nebo trochou ušlehané šlehačky.
2
V létě tuto polévku jíme jako součást lehké večeře nebo místo svačiny. Ve vedru příjemně osvěží.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.