Malínský špaček od sestry Ireny

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Jana z VM

Suroviny

Vložit do nákupu
    • vepřová krkovice Plátky
    • sůl
    • pepř mletý
    • křen Kousek
    • jablka
    • 1
      ks vejce
    • mletý kmín
    • hladká mouka
    • cibule
    • šlehačka
    • sádlo nebo olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Plátky krkovice naklepeme, osolíme, opepříme. Křen nastrouháme spolu s jablkem najemno a v misce smícháme se syrovým vejcem, mírně osolíme. Touto směsí potíráme plátky masa, které potom zabalíme do tvaru malé roládky. Spíchneme párátkem, ještě opepříme, posypeme drceným kmínem a obalíme v hladké mouce.
2
Na rozpáleném tuku zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme maso, opečeme, podlijeme vodou a dusíme v troubě za stálého podlévání. Před dokončením zalejeme šlehačkou a necháme přejít mírným varem, dochutíme solí. Podáváme s vařeným bramborami.
3
<BR>Jednoduchá příprava, nenáročná a moc dobré jídlo.
Zařazení: Maso Slovník pojmů
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.