Malinový tart s mandlemi

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 45 minut
počet porcí: 8 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: TheKacabi

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 150
      g hladká mouka
    • 30
      g mleté mandle
    • 30
      g cukr
    • 100
      g máslo rozpuštěné
  • Náplň
    • 300
      g maliny čerstvé nebo i mražené
    • 60
      g cukr
    • 2
      lžíce citronová šťáva
    • 2
      lžíce voda
    • 2
      ks žloutek
    • 4
      lžička škrob zarovnané
    • 20
      g máslo
  • Na dekoraci
    • maliny
    • mandle plátky

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Obdélníkovou zapékací formu vyložte pečícím papírem. Moje měla rozměry 20x35cm.
2
Ingredience na těsto rukou zpracujte a natlačte na dno a stěny zapékací formy. Dno by mělo být v tloušťce asi 7mm-1cm, stěny okolo 0,5mm. Dejte péct na 170°C asi na 5 minut.
3
V rendlíku zahřejte maliny, cukr, citronovou šťávu a vodu. Vařte za občasného míchání asi 5 minut, pak ztlumte a nechte lehce probublávat další 2-3 minutky. Rozmixujte tyčovým mixérem a proceďte přes jemné sítko, abyste se zbavili semínek. Rendlík vypláchněte.
4
Malinovou šťávu vraťte do rendlíku. V misce rozmíchejte žloutky se škrobem a vlijte k malinám. Vařte za stálého míchání asi 1 minutu. Směs zhoustne. Přidejte trošku másla, promíchávejte. Pokud by se vám zdála velmi hustá, přidejte trošku vody a másla.

RADA: Tradiční francouzské dezerty

5
Naplňte formu s upečeným těstem malinovou náplní do výšky asi 1,5-2cm. Zbytek náplně přikryjte v mističce fólií tak, aby se fólie dotýkala povrchu a dejte do lednice. Můžete namazat na chleba jako džem.
6
Pečte asi 20 minut na 170°C. Vyndejte, nechte vychladnout, ozdobte malinami a posypejte mandlemi. Podle chuti můžete přisladit moučkovým cukrem.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak udělat piškot na dort

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
 
 

Další doporučené recepty: