Malinová pusa

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: 35 minut
počet porcí: 2 porce
počet kalorií: neuvedeno
autor: F.O.O.D.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 10
      g máslo na formičky
    • sůl
    • hladká mouka na formičky
    • 2
      ks vejce
    • 1
      lžíce vanilkový cukr
    • 2
      lžíce smetana ke šlehání
    • 125
      g maliny mražené nebo čerstvé na ozdobu
    • 30
      g bílá čokoláda
    • meduňka na ozdobu
    • kukuřičný škrob
    • 200
      ml mléko polotučné

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
1 Bílou čokoládu rozpusťte a vmíchejte do ní smetanu – připravíte si tak jednoduchou ganache. Tu nalijte do mělkých silikonových formiček a nechte ztuhnout.
2
2 Troubu zapněte na 180 °C. Připravte si cukrářský krém. Oddělte žloutky od bílků a pak žloutky vyšlehejte s cukrem do vysoké hladké pěny.
3
3 Mouku dvakrát prosejte se škrobem a metlou do ní zlehka všlehejte žloutkovou pěnu. Hladkou směs potom zašlehejte do horkého mléka. Za stálého míchání krátce povařte.
4
4 Bílky vyšlehejte se špetkou soli do pevného sněhu. Lépe vám to půjde, pokud budou o pokojové teplotě. Do sněhu vmíchejte cukrářský krém a maliny – mražené dodají suflé ještě lepší konzistenci než čerstvé. 5 Formičky na suflé vymažte máslem a vysypte moukou.
5
Naplňte je do dvou třetin těstem, pak vložte kousek ztuhlé ganache a doplňte zbytkem těsta až po okraje formiček. Vložte je do trouby a pečte 10–15 minut dozlatova. Ozdobte malinami a lístky meduňky. Aby nespadlo .
Kategorie: Nejlepší dezerty

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další doporučené recepty: