Valentýnský řez

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: MishkaCZ

Suroviny

Vložit do nákupu
  • světlé těsto
    • 3
      ks vejce
    • 3
      lžíce špaldová mouka hladká
    • 2
      lžíce hnědý cukr very dark
  • tmavé těsto
    • 6
      ks vejce
    • 6
      lžíce špaldová mouka hladká
    • 4
      lžíce hnědý cukr very dark
    • 2
      lžíce kakao bio
    • višňová marmeláda na potření
    • 400
      ml smetana - rostlinná ke šlehání
    • 250
      g měkký tvaroh
    • 100
      g hořká čokoláda Vivani

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Postup u obou těst je stejný. Žloutky oddělíme od bílků. Polovinu cukru se žloutky vyšleháme do pěny, z bílků a zbytku cukru vyšleháme pevný sníh. Do žloutkové pěny vmícháme mouku (a kakao), celou směs opatrně zabalíme do bílků. Nadýchané světlé těsto rozprostřeme do vytřené a vysypané formy. Poté opatrně na světlé těsto rozprostřeme kakaové. Pečeme při 160°C 30-35 minut.
2
Těsto je nutné hlídat, aby se nepřepeklo. Správně upečené „ustoupí” od stěn formy. Necháme vychladnout.
3
Vyšleháme si šlehačku s tvarohem, pokud máte strach z konzistence, tak použijte ztužovač, ale není to nutné. Nyní už zbývá jen potřít studený korpus marmeládou, vyšlehaným krémem a posypat hoblinami z nastrouhané čokolády. Dezert necháme vychladit a podáváme.
4
Vyjde na 1 plech o rozměrech 28x35 cm.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.