Koláč s kokosem a šlehačkou

moje hodnocení:

4,5

hodnotilo: 49
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Ladia

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      hrnek polohrubá mouka
    • 1
      hrnek cukr krystal
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 1
      hrnek mléko
    • 0,5
      hrnek rostlinný olej
    • 2
      ks vejce
    • 1
      hrnek kokos
    • 2
      ks šlehačka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva, mléko, olej a vejce. Těsto nalijeme na plech a posypeme kokosem smíchaným s krystalovým cukrem. Upečeme. Na upečený (horký) koláč nalijeme šlehačky.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • aduška
    aduška |

    4. 7. 2014 22:32

    a na kolik stupnů a na jak dlouho :-( to nevm

  • lenka
    lenka |

    22. 1. 2014 20:19

    Peču jako začátnice, prosím mám pomazat plech něčím?

  • Natálka
    Natálka |

    25. 11. 2013 10:09

    Čauteeee :-* Jsem tu zpět :) S tym kefirem,hmmm mela jsem pravdu ,je vláčnější :) Nahoru jsem nedala šlehačku ale cukr. polevu :citronová štava,horka voda,cukr moučka,přidala jsem tam i trochu kakaa pro lepší barvu :) <:-) Takže mam yummy buchtu,cukr.polevu pokapanou a hore mame trochu kokosu se skořicovym cukrem <3 MNAMKA . doporučuju 8-)

  • Natálka
    Natálka |

    25. 11. 2013 09:45

    Ahojte, ja tento koláč ted peču :) Jenže jsme doma neměli mléko,tak jsem tak dala kefír+trochu mléka . Jsem zvědavá ,jak to dopadne :)))))) :-\ Řekla bych,že bude takovej vláčnější :)) O:-) Za chviu vam napisu ,jake to je s kefirem :-*

  • mikiem
    mikiem |

    20. 10. 2013 00:12

    Doporučuju nakonec se to zvládlo bohatě i s cukrem krupice bez pečícího papíru a nemusí se navrch dávat už tolik cukru s kokosem,ale je to podlep otřeby jak kdo chce a kolik tim se taky nic nezkazí,a smetana tak stačí jedna,zvládli jsme to,dáváme si bod 8-)

  • ReceptyII.
    ReceptyII. |

    15. 5. 2013 15:59

    Použil jsem jednu šlehačku bohatě stačila. Buchta je vynikající takže dávám velkou 1. :)

  • Stěpánka
    Stěpánka |

    20. 3. 2013 20:23

    Buchta je vynikající,jednoduchá na přípravu,rychlá a stačí jedna šlehačka ;-)

  • Jitka
    Jitka |

    18. 3. 2013 15:00

    Asi se ptám hloupě, ale na ten horký upečený koláč ještě na plechu naleju neušlehanou šlehačku či smetanu na šlehání? Jak je to s tím cukrem, píše se, že se do těsta dá l hrnek krystalu a pak ještě se smíchá krystal cukr s kokosem.

  • janatka
    janatka |

    18. 3. 2013 12:14

    Jo to znám a je to rychlovka a hlavně moc dobrá! :-[

  • knoma
    knoma |

    16. 4. 2012 09:23

    No, tak přesně to já mám zakázané, i když bych tisíckrát chtěla. :-D

  • Monika
    Monika |

    31. 3. 2012 10:41

    Super rychlí koláč, bála jsem se toho, ale není čeho :-D ..kámoška to taky udělala, nalila ty dvě šlehačky a prý jí to plavalo, tak jsem dala JEN JEDNU a je to super!! Krásně vláčné, snad zůstane na zítra pro návštěvu, jinak to upeču zítra znovu :-D :-D Doporučuji! Ale jen s JEDNOU ŠLEHAČKOU!!

  • odolov11@seznam.cz
    odolov11@seznam.cz |

    29. 3. 2012 21:22

    Bezvadný recept - kdysi jsem ho často pekla, pak jsem měla nucenou nemocniční pauzu a ztratila jsem ho. Tak jsem zkusmo zadala vyhledávání a hop! Tu je! Doporučuji jako velice rychlý koláč při narychlo nahlášené návštěvě.

  • kamila
    kamila |

    24. 11. 2011 12:08

    vyborny recept ;-) :-)

  • Petr
    Petr |

    6. 7. 2011 22:06

    já ho sním v jednom na posezení

  • SonaK.
    SonaK. |

    11. 6. 2011 13:19

    výborný, pekla jsem už několikrát a už jsem spoustě přátel musela dát recept :-)

  • knoma
    knoma |

    25. 1. 2011 12:41

    Tento recept mám k dispozici v hodně podobném složení, akorát s víc kokosem a cukrem a se 3 vejci. Chuťově je úplně úžasný, šlehačkou se nevyplácí šetřit, protože mě se pak hrozně sypal, úplně se rozpadal. Nevím, jestli to tu někdo nepodotkl, ale je lepší ho buď hned sníst a nebo skladovat v ledničče. 3. den venku už byl trochu nakyslý. Jakkoliv vydržel tak dlouho, tak ho považuji za úspěšný. Ono sníst ve 3 rychle plný plech je docela náročný.

  • Jana.
    Jana. |

    21. 1. 2011 00:05

    :-) ... tento recept byl vložen asi o rok dříve než zmíněné řezy Rafaello :-) .. kdysi už tu kvůli tomu byla pěkná bitka 8-) .. myslím ,že je to fuk , hlavně že chutnají ;-)

  • Naďa
    Naďa |

    7. 12. 2010 07:36

    Ja nedelam na klasicky velky plech, ale mensi s vyssimi okraji a je to akorat Jde vsechno a fantazii se meze nekladou. Ale tu slehacku doporucuju nalit na vsechny tri casti, bez ni to nema ten spravny smak 8-)

  • Zuza11
    Zuza11 |

    29. 11. 2010 12:29

    Prosím o radu. Na jak velký plech to mám udělat? A nahoru podle většini stačí tedy jen jedna šlahačka? Chtěla bych to udělat na třetiny. Jednu obyč., jednu s čokoládou a jednu s mandlemi, mělo by to jít, že?

  • fIRCON
    fIRCON |

    23. 11. 2010 19:15

    Tekuté... Alespoň podle mě :-) Nejdřív jsem taky váhala, ale podle obrázku jsem usoudila, že pokud by byly už ušlehané, vypadaly by řezy jinak. Já jsem dala jen jednu, bohatě stačí.... Řezy krásně zvlhnou a mají smetanový nádech :-)

  • Štěpánka
    Štěpánka |

    23. 11. 2010 19:09

    ty šlehačky mají být ušlehané,nebo ne?tekuté?

  • Radová Daniela
    Radová Daniela |

    22. 11. 2010 21:47

    Tuto buchtu peču již dlouho a je výborná.Ale pokud vím,tak tady byl recept pod jiným názvem a to řezy rafaelo.

  • fIRCON
    fIRCON |

    22. 11. 2010 14:09

    Cukr se skutečně smíchá s moukou. Na posyp jsem použila další cukr - stačí troška :-)

  • Tereza
    Tereza |

    21. 11. 2010 13:28

    trošku mě mate postup, smícháme mouku +curk..... když se pak mícha cukr s kokosem:D tak nevím cos tím cukrem :D

  • Sisi
    Sisi |

    21. 11. 2010 11:10

    Nevím, jestli to tu někdo psal, ale jsou to zdejší identické Řezy Rafaello.

  • Erana
    Erana |

    20. 11. 2010 21:45

    Naprosto skvělý! Právě jsem ho dala příteli a ten se může zbláznit....:-) Doporučuji!

  • Aneta Pavezová
    Aneta Pavezová |

    18. 11. 2010 22:56

    Vynikající, jen se po něm zaprášilo

  • fIRCON
    fIRCON |

    17. 11. 2010 10:21

    Dělala jsem včera a je naprosto výborný! Dala jsem jednu šlehačku a myslím, že stačí, se dvěmi by byl už moc mokrý... Taky jsem místo mléka dala kefír, protože mléko došlo, ale vůbec to není cítit... Určitě jsem nedělala naposledy :-)

  • Daniela Klečková
    Daniela Klečková |

    5. 8. 2010 10:45

    Právě jsem ochutnala.Skvělý koláč!Jemný,nadýchaný,plech jsem vysypala kokosem.M Ň A M !Dávám za 1!

  • Daniela Klečková
    Daniela Klečková |

    5. 8. 2010 10:42

    Buchta je vynikající,vysypala jsem plech kokosem,M Ň A M!!Skvělé,dávám za 1!

  • Daniela Klečková
    Daniela Klečková |

    5. 8. 2010 09:12

    Jdu na to,pak napíšu,jak buchta dopadla.Vypadá to dobře.

  • Ingrid Morawetzová
    Ingrid Morawetzová |

    27. 9. 2009 13:05

    Peče se 20-25 minut na 180° C.

  • Bára Engelthalerová
    Bára Engelthalerová |

    2. 2. 2008 16:23

    Já ten koláč znám od mé spolužačky a než se posypeme těsto kokosem s cukrem, posypeme ho ještě rozlámanou hořkou čokoládou. Čím větší kusy, tím je uvnitř těsta. Nestrouhejte jí, ale protože jinak vám zůstane na povrchu a ne uvnitř. Jako se to stalo mě, když jsem ho pekla poprvé.

  • Jana
    Jana |

    20. 1. 2008 12:56

    Skutečně výborný a rychlý! Všem doporučuji vyzkoušet! Sypala jsem cukrem moučkou.

  • Lucie
    Lucie |

    12. 1. 2008 17:51

    Škoda, že není uvedena délka ani teplota pečení. Zkoušela jsem pro jistotu z poloviční dávky a příště už určitě nezaváhám, koláč byl dobrý, doporučuji dát do těsta o něco méně cukru.

  • Lenka Cvejnová
    Lenka Cvejnová |

    18. 9. 2007 13:22

    Moc dobrý, ať už se jmenuje řezy raffaelo nebo koláč s kokosem a šlehačkou. Jen příště posypu místo krystalovým cukrem moučkou, aby neskřípal mezi zubama.

  • Petr H
    Petr H |

    4. 8. 2007 00:03

    je vynikajici co dodat moc chutný!!!

  • Skarkova Dana
    Skarkova Dana |

    15. 2. 2007 11:02

    Tento moucnik je fakt vynikajici ,je hotovy raz dva a jen se po nem zaprasi delam ho casto. Dana

  • Sarka Honzakova
    Sarka Honzakova |

    5. 2. 2007 21:43

    Delala jsem nekolikrat a je to vyborne. Jednou jsem mela v lednici uz delsi dobu parizskou slehacku, tak jsem to zalila tou a bylo to jeste lepsi ;-)

  • Jana Kutačová
    Jana Kutačová |

    9. 10. 2006 19:39

    Mám taky ověřeno,že 1 šlehačka zcela vystačí a peču je poměrně dost často a jsou vynikající,vláčné,vlhké...:)

  • Kuchařka on-line
    Kuchařka on-line |

    9. 10. 2006 17:34

    Akorát zadán tři roky před ním :))

  • Hana Lorencová
    Hana Lorencová |

    9. 10. 2006 14:12

    Úplně stejný recept jako "řezy Raffaelo".

  • Ivana Zezulková
    Ivana Zezulková |

    9. 10. 2006 13:38

    Výborný recept.Hledala jsem něco jednoduchého a rychlého a toto je opravdu paráda. Míváme to jako zákusek. Dávám 1.

  • Jitka B.
    Jitka B. |

    19. 4. 2006 10:15

    Dělám také pod názvem Rafaello, je vynikající. Dávám 1 1/2 hrnku kokosu, van. cukr, 1/ hrnku cukru. Po upečení před přelitím šlehačkou ještě trochu pocákám rumem.

  • Eva Ulmanová
    Eva Ulmanová |

    18. 4. 2006 08:17

    Já na posypání dávám 1 hrnek kokosu smíchyný se 2 balíčky vanilkového cukru. Polévám pouze 1 šlehačkou.

  • Eva Severová
    Eva Severová |

    14. 10. 2005 10:33

    Kolik kokosu a cukru smíchat na posypání? Nedala jsem celé balení kokosu, ale možná jsem měla. Jinak je koláč výborný, jen se po něm "zaprášilo". Díky

  • Silvie Miksikova
    Silvie Miksikova |

    15. 8. 2005 16:44

    Koláč je docela sytý,ale moc chutný!!!

  • Jana Han
    Jana Han |

    14. 8. 2005 09:48

    Velice dekuji Tane i Lence za rychlou rada, mohu se pustit do peceni. Jana Han

  • Lenka Sedlářová
    Lenka Sedlářová |

    13. 8. 2005 20:10

    Jedna šlehačka je 2,5 dl.

  • Táňa K.
    Táňa K. |

    12. 8. 2005 19:59

    Paní Jano, jedna šlehačka je 250 ml = 2,5 dl.

  • Jana Han
    Jana Han |

    11. 8. 2005 22:55

    Omlouvam se predem za muj dotaz,protrbuji upresnit, kolik dl je jedna slehacka. Dekuji predem

  • Táňa K.
    Táňa K. |

    11. 8. 2005 14:06

    Děkuji za výborný recept. Je to rychlé, jednoduché, na první pohled obyčejná buchta, ale výsledek chuťově neobyčejný.:-)

  • Monika
    Monika |

    29. 7. 2005 13:42

    Koláč jsem upekla dle Vašeho receptu a navíc na kokos nasypala sekané loupané mandle. Nedovedla jsem si představit, jak ho ve finále poleju dvěma šlehačkami a on bude pořád k jídlu.... Nicméně stalo se a je to opravdu vynikající koláč!!! Od té doby už jsem ho dělala nejmíň 3 x a všem děsně chutná.

  • Dana
    Dana |

    19. 7. 2005 00:26

    Koláč jsem upekla / v receptu od kolegyně měl název Rafaello řezy/ - je vynikající. Při repríze přidám do těsta podle návrhu dcery nasekané oloupané mandle. Sdělím pak své dojmy.