Kapustová žemlovka (nádivka)

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g kapusta - předvařená ve slané vodě, cca
    • 4
      ks rohlík starší , cca
    • 2
      ks vejce
    • 2
      dl mléko cca
    • 100
      g sýr niva - nastrouhaná
    • muškátový květ na špičku nože nebo stroužek česneku - dle chuti
    • sůl a pepř
    • 100
      g anglická slanina nebo jiná uzenina, cca
    • máslo na vymazání formy

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Rohlíky pokrájíme na kostičky a pokropíme je mlékem. Pak přidáme pokrájenou předvařenou a scezenou kapustu, žloutky, nastrouhanou Nivu, pokrájenou slaninu (uzeninu), dochutíme solí, pepřem, česnekem nebo muškátovým oříškem dle chuti a promícháme. Nakonec vmícháme sníh z bílků a vše dáme do vymazané zapékací mísy (můžeme vysypat i strouhankou). Pečeme v předehřáté troubě na střední teplotu dozlatova.
2
Podáváme s bramborovou kaší nebo čerstvou zeleninou. Horké můžeme na talíři posypat troškou strouhané Nivy.
3
*Pokud vynecháme slaninu, máme vegetariánský pokrm.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Věra
    Věra |

    13. 7. 2016 14:57

    Byla moc dobrá, děkuji za recept.

  • Iveta
    Iveta |

    12. 2. 2016 13:07

    Byla výborná a dokonce si jí chválil i můj vybíravý chlap.

  • Zuzka
    Zuzka |

    15. 4. 2014 12:48

    Moc nám to chutnalo :-)

  • Anonymous
    Anonymous |

    27. 4. 2013 18:30

    super

  • Lucka
    Lucka |

    3. 1. 2013 14:50

    jedním slovem SENZACE !!!